I´d give up chocolate - but I´m no quitter ;)
Stop. Take a Moment. Breathe.
more Quotes

29 november 2009

Adventsmys...

Till advent tänder vi första ljuset och äter nybakta saffransbullar, lussekatter, pepparkakor och sköljer ner med mycket glögg. Mmm alltid lika gott!

Från och med första advent börjar den officiella julpyntningen här hemma.

Jullådorna tas ner från vinden och det är spännande varje år! Ungarna blir lika glada varje gång de går igenom lådorna och upptäcker saker de glömt att vi hade. Nu i början av advent blir det mest ljusstakar och stjärnor som ska sättas upp. Det är så mysigt när det lyser överallt i fönstren hos folk och det finns så många fina ljusdekorationer nu för tiden.

De här stjärnorna är nya för i år. Jag har länge velat ha några riktigt stora stjärnor. Den röda "Dotty" hänger i hallen och den vita "Solvalla" har vi i sovrummet. Hittade dom på AE:s här i stan.Den här adventsljusstaken "Svaneholm" som jag haft i säkert tio år gillar jag jättemycket! För mig representerar den en gammeldags jul som jag tycker så mycket om. Den får stå i köket och sprida sitt milda ljus dygnet runt. Vi svenskar är nog tokiga i våra ljusstakar tror jag. Vi har inte bara en ljusstake i ett fönster utan helst en i varje fönster... Men vi behöver många ljus så här års för att stå ut med de mörka eftermiddagarna och kvällarna.

Ska jobba lite på fönsterdekoren i veckan. Stryka gardiner och hänga upp dom igen och skaffa lite nya blommor...

I veckan har jag satt granris på verandaräcket och surrat ljusslingor runt om. Bäddat in hortensiabuskarna och rosenbusken med granris och så har jag pyntat till det lite på farstutrappen också.

Tänk om det kunde komma lite snö nu...

1 kommentar:

färgtrappan/m-l sa...

Hej! Fina stjärnor, den röda är riktigt läcker! Ja visst är det härligt med lite ljus i fönstren nu efter mörka november. :)

Ha en trevlig vecka!