Det är en sån där kaka man kommer ihåg sen man var liten. Här har jag fått tjusiga formar från Klara Färdiga att testbaka i. Jag gillar den vågformade lite mindre formen. Båda är stadiga och släpper lätt runt kanten.
Lätt att baka är den också.
Receptet är taget ur Sommarens söta.
ca. 40 kakor
200 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
Vispas poröst.
Blanda ihop de torra ingredienserna:
3 ½ dl vetemjöl
1 dl marsánpulver
1 tsk bakpulver
Rör ner mjölblandningen i smeten.
Blanda till en slät deg.
Rulla bollar av degen och lägg i formar.
Ta tummen och tryck till mitt över bollen så du får en grop.
Klicka i hallonsylt - åtgång ½ - 1 dl
Grädda i ugnen på 175 grader i ca. 15 minuter.
Låt svalna på galler.
Lätt som en plätt!
2 kommentarer:
They look really good!!!
Thank you for sharing the recipe.
Carolyn
De såg goda ut.
Kram Lotta
Skicka en kommentar