I´d give up chocolate - but I´m no quitter ;)
Stop. Take a Moment. Breathe.
more Quotes

10 april 2013Kuddar och mönster

Fick en "galen" idé om att para ihop olika mönster och samtidigt försöka hålla mig till färgskalan.(den översta är köpt på Mio för många år sen)I det längsta hoppades jag på att köpa färdigsydda kuddfodral men kunde varken hitta rätt mönster, färg eller lagom storlek som passade de kuddar jag redan hade eller min budget för den delen. 


Så till slut var enda lösningen att sy själv. Hujedamig! Något jag gruvar mig för och inte tycker är så alldeles enkelt! Jag vill ha både passpoal och dragkedja också, så jag gör det verkligen inte lätt för mig heller. 


Tålamod och positiv peppning från mig själv, typ "jag ska fixa det" - "jag kan det här" - "lugn o fin" upprepades som ett mantra under hela syprocessen...
och några "trial and error" senare tror jag att jag fick in snitsen vid tredje fodralet i alla fall! ;))Ha en bra dag allihopa!8 kommentarer:

Lussan sa...

Kanon snygga kuddar som du sytt alldeles själv, matchar varandra riktigt bra....så nu vill jag se dem på plats i soffan oxå;) Kan tro det blir bra!!!

Jag vet oftast vad jag vill ha i kuddväg och då blir det genast svårt att hitta dem, brukar sluta med att jag får sy dem själv och blir lika avskräckt varje gång, hehe;)

Finns du på instagram, isåfall vill jag gärna följa dig.

Ha det gott vännen/Kram Lussan

Sofia sa...

Men du, de blev ju jätte snygga!!!!
Ser rikktigt fina och arbetade ut...
Tror inte jag skulle haft det tålamodet... =)
Kram kram
Sofia

Tant Åsa sa...

Vilka fina kuddar. Du är så duktig Sanna. Jag brukar också sy kuddfodral men mer av det enkla slaget, det är så kul och lätt att förändra med textilier. Kramar från Åsa

Rosa i huset i vitt sa...

Jättesnygga kuddar
blev ju kalasbra
ha det bra
kram Rosa

Bodil Brink Morse sa...

Wow, vad duktig du är. Jag är imponerad.
Jag hade aldrig haft tålamodet till att göra det.
Vilka fina tyger.
Ha en trevlig helg.
Kram Bodil.

Lussan sa...

Måste säga att din kommentar hos mig gällande moppe, körkort och sommarjobb var mitt i prick. Precis så är det här också medan lilla syster längtar....

Ha en fin lördag vännen/
Kramisar Lussan

Helena Bernald sa...

...och GÖRsnygga blev de ju, dina blåa skönheter! Jag syr ju en del kuddar också, men brukar vara så slö att jag försöker undvika dragkedja och andra "finesser" med alla medel. Knytmojänger på mitten bakpå har blivit min melodi, men det ser förstås inte alls lika 'arbetat' ut. I julas gjorde jag mig till och ville ha ett par kuddar med passpoal, jag också, men kan villigt erkänna att de inte blev lika proffsiga som dina...

Fin-fina kuddar och fint foto på maffig kuddhög där, och jag riktigt hör Tommy Nilsson "blå sång" i bakgrunden... och lite vågskvalp också tror jag bestämt!

Kram från Svengland,
Helena

A House With A View sa...

Wow Sanna, de är ju heeeelt underbara!! Älskar tyget och så välgjorda. Du måste genast ha en utlottning, fniss :))) Please!!! :))
Och så snyggt mönstren blev tillsammans - my cup of tea!!!

Och stoooort grattis på din födelsedag som jag ju missat, hipp hipp hipp huuurrraaaaa ( i efterskott) :))

Kraaaaaaaaaaam aka