I´d give up chocolate - but I´m no quitter ;)
Stop. Take a Moment. Breathe.
more Quotes

14 maj 2013
Med fötterna i rabarberlandet

Jamen nu går det inte vänta längre!

Det växer så det knakar i landet och ikväll kommer första pajen avnjutas :)Vad har du för favoritrecept med rabarber?

Tipsa gärna!

Själv gillar jag att blanda rabarbern med jordgubbar (om jag har några) och så nyper jag ihop en smuldeg med vetemjöl, havregryn, socker, vaniljsocker och smör. Supergott!


Ha en skön dag!


5 kommentarer:

Linnéas butik sa...

Jag gör rabarbersaft. Så fräscht och enkelt.
Häll kokhett vatten över rabarberbitar, citronskivor och lite socker och låt stå över natten.
Jag brukar blanda saften med kolsyrat vatten. Så läskande och enkelt.
Linnéa

Rosa i huset i vitt sa...

Ja gu va de växer här med , jag vet inte om jag vågar äta rabarberpaj pga jag reagerade på det när jag hade gallstenarna kvar..nu är ju dom bortopererade men en del säger att man ska vara försiktig ändå med det man inte tålde innan..jag vet inte ..men det är ju så gott med rabarberpaj och vaniljsås annars får jag väl göra en liten till gubben och andas in ångorna
ha det bra
kram Rosa

Sofia sa...

Ja, käre värld vad Rabarbern växer fort! Jag hinner inte med...
Åh, jag har ett recept somn du nog skullle gilla på en rabarber-kaka med maräng på toppen.... Ska se om jag kan rota fram det!
Angående hönsens toalett-vanor ( hi hi) så går det nog inte att få dem rumsrena! Vi lägger hö på golvet, som man sen får kratta ut... Sen fick jag ett smart tips om att lägga tidningar under sittpinnarna ( de skiter mest när d sitter där....). Lätt att byta!
Kramis Sofia

Tant Åsa sa...

Ja, jag gör också med jordgubbar och smulpaj underbart gott. Gjorde min första för säsongen i Söndags för att fira att dottern kom hem från konfirmationslägret. Mums filibaba den smakade väldigt gott :-). Fast jag har försökt att plantera ut rabarber men det vill sig inte så jag köpte min på ICA. Kramar från Åsa

A House With A View sa...

Ja nu växer det i rabatterna - lovely!! Verkar väldans smaskens med rabarber blandat med jordgubbar, det måste testas :) Tack för tipset!

Kraaaaaaaaaaaaaam aka