I´d give up chocolate - but I´m no quitter ;)
Stop. Take a Moment. Breathe.
more Quotes

10 januari 2010

Härlig dag och hejdå julen!

Oj vilken fin dag vi haft idag!Blå himmel, strålande sol, vit gnistrande snö - men oj så kallt!Frostiga rutor som bildar fina mönsterVi har ungefär -15C grader på dagarna och om kvällarna har temperaturen varit nere på -24C grader som mest! Ikväll har vi -17C. Vintern är jättevacker men vi är inte riktigt vana vid så här kallt väder.Jag brukar inte frysa inomhus, men eftersom vi bor i ett gammalt hus från 1925 med gamla spröjsade fönster i orginal, så blir det lite dragigt minst sagt!Tyvärr så har någon av de tidigare ägarna som bott här tagit bort alla kakelugnar. Tänk så mysigt med en värmande kakelugn i varje rum! För tio år sedan köpte vi en nermonterad kakelugn och anlitade en hantverkare som murade upp den åt oss. Den står i köket och sprider i alla fall lite värme.
De närmaste dagarna ska jag packa ner julen. Granen är avklädd, men kulor och dekorationer ska ner i lådorna igen. Det är både sorgligt och skönt på samma gång. Huset kommer bli så mörkt nu, men tack vare det vita snötäcket utanför så är det ändå ljusare än det brukar vara.

2 kommentarer:

Morse Farm sa...

Hejsan!
Tack för dina fina ord om Matilda.
Vilka vackra vinter bilder du visar.
Ja, här är det bara stjärna och ljusstakar som är kvar för de lyser ju upp i vintermörkret.
Ha en skön söndag!
Kram Bodil.

Morse Farm sa...

Hej Sanna!

vad kul att du gillar att se bilderna från NYC.
Det är verkligen en så häftig stad och jag är himla glad att jag kan åka dit då och då. Jag har varit där 4 ggr nu och det är alltid lika roligt.
Hoppas allt är bra med dig.
Ska packa ner stjärna och ljusstakar imorgon för det är det enda av julen som är kvar.
Ha en fin onsdag!
Kram Bodil.