I´d give up chocolate - but I´m no quitter ;)
Stop. Take a Moment. Breathe.
more Quotes

24 mars 2011

Det tar sig...


Hejsan!

Titta vad som har slagit ut hos mig :)Körsbärskvisten blommar tjoho!
 


Jag skar ett snitt på ca 5 cm i varje kvist och ställde i kallt vatten. Läste någonstans att de behöver suga upp vattnet ordentligt i början och därför ska man snitta. Fyll på med vatten så det täcker snittytan. Jag klippte även bort små knoppar och kvistar som skulle hamnat i vattnet. Fick för mig att de kanske vill ha samma behandling som snittblommorna (?) - dvs. inga blad i vattnet. Men det är bara vad jag tror... är ju ingen expert.


De tre första dagarna, bytte jag vatten varje dag och sedan har det nog blivit varannan dag (eller när jag kommit ihåg det). Efter en dag såg vattnet väldigt grumligt och brunt ut och det var därför jag började byta ut vattnet.


Det tog ett tag innan det hände något. Det kanske beror på hur tidigt man tar in dom? Vi har ju haft ganska kallt och delvis snö kvar. Den här veckan har det exploderat av små vita blommor överallt - ja, inomhus då förstås ;)Torsdagskram till dig


Posted by Picasa

4 kommentarer:

Carolyn sa...

Very pretty and a lovely way to bring some spring indoors!

Carolyn

Helena, The Swenglish Home sa...

Underbart! Jag bara älskar körsbärskvistar och alla andra ljuvliga vårdrypande kvistar och stjälkar för den delen... :-)

Du verkar verkligen ha fått kläm på vad de gillar och behöver för att slå ut, och kanske är vattenbyte en klok idé - inte bara för 'estetiken'.. Ska prova det lite mer här hemma.

HÄRLIG vårbild!

Stor kram,
HELena

A House With A View sa...

Vilka jättejättefina bilder!!!! Jag har också sådana kvistar men har ännu ej fått några blommor på, tack för tipset! Måste också få säga att jag blir så glad över dina kommentarer hos mig, du är en så pigg och frisk fläkt med så häärlig humor :)))

Önskar dig en fin lördag!

Kraaaaaaaaaaaaam aka

Gugis Pärlor sa...

Härligt... med vårblomster inomhus! Jag skulle gärna ta in litet kvistar också men tyvärr är snötäcket ännu så högt att jag avstår att plumsa ut till trädet ;O) Fin header du har gjort!

Kram Gugi