I´d give up chocolate - but I´m no quitter ;)
Stop. Take a Moment. Breathe.
more Quotes

16 mars 2011

O vårtecken where art thou?


Hej!

Vilka trevliga dagar vi har här just nu.

Solen skiner, fåglarna kvittrar och nästintill vindstilla. Inte dumt! Jag letar vårtecken i trädgården men på vissa ställen ligger det fortfarande 10 cm snö så det är lite svårt att hitta dom. Jag har i alla fall sett att rabarbern är på väg upp! Knopparna är små och har precis börjat tränga upp ur jorden - men ändå :)För två veckor sedan knipsade jag av några körsbärskvistar och tänkte att man kanske skulle kunna påskynda våren inomhus... Det har börjat synas lite gröna knoppar här och där så om det blir några blommor eller enbart blad återstår att se. Jag vet faktiskt inte hur man ska göra för att få dom att blomma så det här är på ren experimentnivå.
Taket har rasat in över ett litet skjul vi har i trädgården. Det var bara en tidsfråga innan det skulle hända. Nåja, "skjul" var väl att ta i... det har bestått av fyra järnstolpar och ett kraftigt nättak där en frodig murgröna haft övertaget. På somrarna är "skjulet" helt täckt och det ser bara ut som en stor grön yvig buske. Väldigt fin om somrarna men om vintern... inte så mycket! Inuti förvaras gamla överblivna trädgårdsplattor som tidigare ägare och vi själva staplat upp lite "halvprydligt" sådär. Det har inte varit första prioritet att ta hand om "skjulet" om man säger så ;)Om ni kan se förbi "den ensamma stolen" och lyfter blicken bakom istället, syns en liten del av det så kallade skjulet, så som det ser ut sommartid.
I alla fall - härom dan tog jag sekatören och klippte av alltihop! Japp, det gjorde jag (hörde du det sambon?!) och det var tvunget, eftersom "skjulet" nu behöver åtgärdas på ett eller annat sätt (och den växer snart upp igen...). Värsta ormboet av långa slingriga intrasslade grenar åkte av och ligger nu i en väldigt "fin" hög på gräsmattan istället, i väntan på färd mot ristippen. Jag kände mig väldigt nöjd efter det arbetet ska tilläggas :)Väl inne i stugvärmen började jag bläddra i boken "Blomstrande idéer" som uppmuntrar till att ta vara på vad trädgården har att erbjuda. Hmm...tänkte jag och gick ut till rishögen igen...
 Tjaa, den blev inte jättebra men det är ju faktiskt första gången ;)
  


Vad har ni för spännande trädgårdsplaner och tokiga idéer för er?


Önskar er en trevlig dag!


Posted by Picasa

6 kommentarer:

KarenSue sa...

Hello Blogging buddy. I hope spring comes soon for you. I like the branches blooming, I thought you were going to teach me how. I hope they bloom. Enjoy your day!
Hugs from Florida~KarenSue

Systrarna Hjertén sa...

Otroligt bra!

Mvh
Frida

Helena, The Swenglish Home sa...

Hej söta Sanna,

och först ett varmt tack för dina rara ord hos mig - du har en enastående förmåga att få mig att må bra - tack!

Själv ligger jag efter ordentligt med kommenterande, då jag ränner hit och dit en hel del just nu, men jag hann kika in på ditt förra inlägg innan jag drog till grodätarland och smälte till en liten pöl... semmelbebis!!!! Guuuuud så söt! Det var det goaste lilla liv jag har sett på länge, och tröjan se'n... finns den i vuxenstorlek, månne? En så'n skulle man ha...! :-)

Underbara bilder du har i detta inlägg, och det luktar vår lång väg. Experiment eller ej, kvistarna verkar trivas gott. Såg förresten att Minna på Blomsterverkstad just tipsade om hur man bäst skulle få vårkvistar att må gott inne nu, men du verkar ha rätta knycket själv!

JÄTTEFIN krans, och visst är det terapeutiskt att hålla på med (om det inte är för spretiga eller stickiga kvistar, förstås!)?

Varma vårkramar och hoppas att sambon inte fick en alltför stor chock... :-)

Helena

A House With A View sa...

Du den där kransen blev ju hur fin som helst! Jag försökte mig på att göra två förra påsken att ha som dekoration på pardörren men de blev hellre än bra om jag säger så, haha. Börjar bli dags att göra ett par nu igen för snart är väl våren här hoppas jag, vill ju gääärna slippa snön nu. Och trädgårdsplanerna är att göra lite fint blomland, sätta upp ett staket och en kryssgrind, få se vad som hinns med. Trist med ditt gårdshus, jag är rädd att något ska hända vårat också, taket är inte bra... Och ang. din fråga, att jag var glad berodde på att jag vunnit i utlottning, ett jäääättefint växtstöd! Lovar bilder såklart!

Stoooooooooooooooooor kraaaaaaaaaam aka

Huset vid ån sa...

Hej vännen!
Hoppas allt är bra med dig.
vad många fina inlägg du har gjort....

Din björkriskrans var kanonfin, vad duktig du är.....
Den skulle jag gärna vilja ha på din dörr!

Trevlig Helg!
Kraam Therese

Gugis Pärlor sa...

Hej Sanna! Fin krans du gjorde! Ingen dum ide att ta vara på det som naturen ger... Växtligheten runt "skjulet" tar nog sig fort och bra med föryngring! Verkar vara ett riktigt mysställe! Till sommaren ska jag plantera några snabbväxande växter som gör en riktig myshörna...

Kraaam Gugi