Hej!
Hur mår ni?
Tänk att vi redan är en bit in i augusti. Galet! Hösten kommer närmre och det märks inte minst om kvällarna som blir allt mörkare. Nu får vi tända ljus, ta fram filtarna och mysa, för det är tyvärr inte så varmt ute längre, även om solen skiner. Det positiva däremot, kanske är att många här i Sverige startar upp kräftsäsongen. Själv är jag inte så förtjust i kräftorna, men jag gillar doften av dill och de många goda tillbehören... ;)
Får jag fresta med något nytt till kräftskivan?
Parmesanbakade tomater
Halvera eller skär tjocka skivor av tomater och lägg ut på en plåt.
Strö på flingsalt, peppar och hackad färsk basilika.
Tillsätt riven parmesanost och ringla olivolja över tomaterna.
Baka i ugnen på 230 grader i 10-15 minuter.
5 kommentarer:
Javisst får du fresta med dessa.
Funderade just på att göra något med tomater till middagen idag.
Nu är det ju fullt med härliga grönsaker som säljs lokalt och jag plockade upp lite tomater igår.
Ser gott ut.
Kräfor gillar jag och jag lyckades smygbörja innan jag lämnade Sverige.
KRam och trevlig helg, Sanna!
Mums! Det ska jag pröva och receptet kom väldigt lämpligt för jag fick idag en hel påse med tomater av mina föräldrar direkt från växthuset! Tack för det! Trevlig helg Sanna!
Kram Gugi
Men här har du en som ääääälskar kräftor!!!!! Och tar tacksamt emot ditt recept, ska absolut testas!!! Ser helsmaskigt ut och som du skriver - enkelt!!!
Önskar dig en fin fortsättning på veckan!!
kraaaaaaaaaaaaaaaaam aka
Tack för tipset!!
Låter jättegott, måste testas :)
Ha det jättefint vännen!
Kram kram
Sanna, thank you for the English translation and the story behind the tradition! Crawfish Boils are popular in the Southern United States in the Spring--that is our season--and they are cooked with cajun spice, corn and new potatoes. :)
Wendy
Skicka en kommentar