I´d give up chocolate - but I´m no quitter ;)
Stop. Take a Moment. Breathe.
more Quotes

21 januari 2012
Sticky situation

Baktillfällena har lyst med sin frånvaro

och jag saknar dom!


På grund av den eländiga förkylningen har jag inte haft någon lust till att baka på väldigt länge. Tur är väl det, för jag vill verkligen inte riskera att smitta ner någon annan med dessa förskräckliga baciller. Men som alltid när jag inte kan göra något som jag gillar så mycket, blir jag rastlös och får kli i fingrarna efter ett tag.


De bakverk jag brukar baka och ser fram emot under julhelgerna brann helt inne, till exempel de här söta bakelserna på bilden som heter Sticky Toffee Pudding - med en väldigt god kolasås hälld över. Mmm!! Och precis som receptet antyder - blir de bara godare ju längre de står. Men nu är ju inte den chansen så stor i mitt hus ;)
Receptet är taget ur boken Vinterns Söta av Systrarna Eisenman.

OM ni är nyfikna på receptet så finns det HÄR.


och nu till frågan


Gillar ni dadlar?

Puddingsmeten består av dadlar och så snart jag läste det var jag redo att slå ihop boken och leta upp något annat att baka. Jag har alltid haft för mig att jag inte tycker om dadlar - utan att ens ha ätit någon (!!??) Helkorkat, jag vet. Så jag bestämde mig för att ta språnget och ge dom en chans ändå. Man måste ju leva lite ;)

Anledningen till mina förutfattade meningar är att de grundades av att jag absolut INTE gillar fikon - som jag faktiskt har smakat och aldrig aldrig mer kommer äta frivilligt - och som jag på något sätt antog vara detsamma smakmässigt och konsistensmässigt. Stämmer ju verkligen inte alls.

Konstigt hur man får för sig saker ibland - inte sant?


Hur är det med er

är ni dadel och/eller fikon-lovers?


Ha en fin helg!

kram
6 kommentarer:

Gugis Pärlor sa...

God morgon Sanna! Här har du en dadel och fikon gillare av stora mått!! Till jul brukar jag alltid göra dadelkaka som är jättemumsigt god men det blev faktiskt inte av nu senast... Ibland vill man förnya sina recept och våga prova nytt! Boken Vinterns söta har jag i bokhyllan... ska ta fram och läsa i den... kanske jag tar och gör dina puddingar.. smakar säkert gott!

Kram Gugi

Systrarna Hjertén sa...

Ser ju hur goda ut som helst....mmmmmmuuummmssss!!!!!!!!!!

Bodil Brink Morse sa...

Krya på dig vännen!
Vad smaskiga de ser ut!
Jag gillar inte daddlar och fikon precis.
Ha en skön måndag!
Kram Bodil.

A House With A View sa...

Inte kul att vara sjuk... Sänder massor med krya-på-dig-hälsningar från mig!!! Mmmmm ser supersmarrigt ut!!!! Daddlar/fikon är iiiinte min smak, men jag har ju aldrig bakat något med den ingrediensen så vem vet:))))Man måste ju faktiskt våga prova lite nytt ibland!!!

Kraaaaaaaaaaaaaaaam aka

A House With A View sa...

ps. glömde fråga... Jag har fått veta att det bildredigeringsprogram jag använder (picknick) kommer att avslutas så nu måste jag börja med ett nytt, fyyyyyy vad jobbigt att lära in något nytt, urk... Har du något förslag, minns att vi pratade bildredigering förut! Vad använder du? Jag vill ju gärna ha något enkelt men som samtidigt har många trevliga funktioner:)

kramiz aka

Cooking Gluten-Free with Anna sa...

Hej Sanna,

Sticky pudding. Yum! Det måste jag helt enkelt prova. Och jag har systrarnas bok, så det passar bra. Älskar deras böcker och recept. Men jag måste säga att dina foton är fantastiskt fina!!!
Kram