I´d give up chocolate - but I´m no quitter ;)
Stop. Take a Moment. Breathe.
more Quotes

26 september 2012
* Nätauktion *

Har ni eller brukar ni bjuda på saker över nätet? 

Jag har funderat på det men alltid varit för feg att ta steget. Jag får alla möjliga "tänk om" bilder i huvudet. Köpa och sälja saker på till exempel Blocket har jag gjort många gånger och det tycker jag är smidigt och fungerar bra. Men, lägga bud via en nätauktion..? Det har känts för nervöst och så vill jag inte gärna betala innan jag sett varan. Bilden/objektet kan vara missvisande. Tänk om den där "möbeln" visar sig vara en miniatyr till ett dockskåp... eller att den inte existerar över huvud taget.. hemska tanke!
Nu är det många auktionsfirmor som erbjuder visningsdagar och det är ju bra, då ser man ju verkligen vad man får för pengarna. Förhoppningsvis står den kvar på hämtningsdagen också... En annan sak som gör mig galet nervös är dolda avgifter. Tänk om jag missat någon avgift och det blir betydligt dyrare än vad jag räknat med! Ooops! "Jaha familjen, nu blir det vatten och bröd i månader framöver..."


Det gäller att vara påläst har jag förstått. Lusläsa villkoren, kolla upp firman och se noga efter vilka extra kostnader som tillkommer, som t ex inropsavgift och moms. Jäklar så stressad jag blir!

 Och så en sak till, glöm för all sin dar inte att kolla vart objektet finns för avhämtning!

"Vart sa du?? Haparanda??!! Shit!!"

Nää, det här med nätauktioner är nog inget för mig i alla fall...
... eller är det?


Trots alla mina farhågor över detta och en röst i bakhuvudet som säger "gör det inte, gör det INTE..." kunde jag inte låta bli... utan tryckte ändå på den där lockande budgivningsknappen i slutändan! Direkt efteråt fick jag förstås en släng av ångest och ett "vad har jag nu gjooort??!!" for blixtsnabbt genom skallen. Jag hade ju inte ens sett objektet på riktigt..! Är jag helt galen?!


 Det var med skräckblandad förtjusning jag en timme senare upptäckte att jag faktiskt vunnit!! Va? Mitt första bud och min första nätauktion någonsin och jag vinner?! Otroligt!! Men vad händer nu??
Den senaste veckan har jag gått och våndats och känt viss nervositet över mitt "förhastade" nätköp. Har jag köpt grisen i säcken? Man vet ju aldrig. Men så igår blev det dags för avhämtning och vi for iväg med pirr i magen och fingrarna korsade att detta inte var ett skämt...


och kom tillbaka hem med TVÅ jättefina och välbevarade plåtskåp!

Aaah.. lycka! Nu kan jag äntligen andas ut :)Ha en fin dag!11 kommentarer:

Tina sa...

Precis så har jag tänkt och det har nog påverkat mig i den riktiningen att jag inga fynd har gjort!
Jisses, så fint det ser ut. Tröttnar du, kan du ju alltid skicka över till mig, hihi!

kram

Tina sa...

Joodå, jag har gjort den alldeles själv. Nää, skojar bara, du är tossig. Trodde du jag fixade det? Men måste erkänna att jag faktiskt genast gick igång i huvudet, hihi!

kram igen

Bodil Brink Morse sa...

Wow, vad nervöst men vad bra att allt slutade lyckligt.
Jag har gjort några såna köp. Håller med dig att det är lite läskigt.
Ha en fin morgon dag.
Kram Bodil.

Celestial Charms sa...

Such a pretty white cabinet. I really like the flower patterned cut outs. I use Ebay often, and yes, it takes time to get used to using an aution. :)
Maureen

Sofia sa...

Vi köper och säljer en del på Tradera... Ja eller, min man gör det!
Jag är inte så insatt i det, ska ärligt erkännas... Det är han som fixar det hela, än så länge har det gott bra....
Men, var har du skåpen då? Är det de som är på bilderna? Nyfiken i en strut...
Kram Sofia

Lussan sa...

Kul att du vågade och dessutom blev nöjd till slut;) Ha en fin dag/
Kram Lussan

Rosa i huset i vitt sa...

Har handlat lite på Tradera ...men det har blivit ganska höga priser där nu tycker jag
kram Rosa

Lussan sa...

Jo jag såg att Marwin flög förbi på ena kortet samtidigt som jag tryckte av;) Såg ganska härligt ut! Önskar dig en fin fredag och skön helg/Kramis Lussan

Gugis Pärlor sa...

Ja jösses, men lite spänning i livet måste det ju vara ;O) Någongång har jag känt precis så också, men för att våga vinna måste man våga chansa brukar jag tänka... Hittills har jag varit nöjd med mina fynd på nätet, men jag har inte heller köpt några stora grejer, som är svåra att skicka. Jag har handlat en del på Tradera och en motsvarande finsk sajt. Blev nyfiken på dina fynd hur de ser ut? Verkar vara urtjusiga, snygg färg!!!

Kram Gugi

Bodil Brink Morse sa...

Tack för kommentaren hos mig.
Ja, det är en fin tvättstuga även om den är liten är den stor nog.
Hoppas allt är bra med dig.
Ha en skön söndag.
Kram Bodil.

KarenSue Farash sa...

Boy that was stressful reading!! No, autions are not for me, I don't even like buying from catalogs because I want to see and feel the item. I woke up this morning and thought....I need to see what Sanna has been up to. I'm off to read more..