I´d give up chocolate - but I´m no quitter ;)
Stop. Take a Moment. Breathe.
more Quotes

11 oktober 2012Inventering

Vad har jag i mina kökslådor egentligen?

Ja, man glömmer ju så lätt :)

Jag försöker hålla rent, snyggt och överskådligt i mina kökslådor men ju längre tiden går desto mer rörigt blir det ju. Hm... En sak som jag inte lyckats helt med är att hålla samman mina bakprylar. De ligger utspridda i flera lådor och ja, det finns helt enkelt ingen låda i köket som rymmer precis ALLT...

Nu har jag i alla fall gjort en inventering och checkat av vad jag har och sorterat småprylarna

och det blev så mycket bättre.Låt er inte luras, lådan är bara halvt utdragen.Jag tycker det är roligt att baka, har det som hobby och avkoppling, och ett tag gjorde jag inte annat. Det går lite i vågor det där. Jag är inte på något vis utbildad och långt ifrån ett proffs i köket. Jag kikar runt hos många bloggare som är så mycket duktigare än vad jag är och inspireras av dom. Lite snappar man upp längs vägen och ibland lyckas man hyfsat bra och ibland blir det katastrof. Jag tar det som det kommer. Det viktigaste är att ha kul!


Det roligaste är att testa på nya tekniker och till det behöver man ju oftast speciella redskap. De är ganska dyra så därför kan det dröja innan jag köper såna. Väntar jag bara lite kommer det snart en REA och det är då jag passar på! :)


Utstickarna (ovan) har jag inte testat ordentligt ännu, jag väntar på ett bra tillfälle. Du använder dom till att trycka ut figurer ur till exempel sockerpasta och dekorera på tårtor och cupcakes.


Har en del tyllar (nedan) som också väntar på att provas. De två största används flitigast. Från att dekorera en cupcake till att spritsa duchesse-mos som är en storfavorit här hemma. Några av de mindre har jag använt till kristyr som jag färgat och sedan spritsat ut blommor och blad med (se HÄR) - och även morötter med blast till en morotskaka.Färger finns i flytande, gelé- och pulverform och här är några av mina. Färgen är ganska dryg, så en burk räcker länge om man bara har det som ett hobbyprojekt då och då. Färgen går att använda till mycket, t ex infärgning av kristyr (se HÄR och HÄR), frosting, grädde, sockerpasta, kakor och kakdeg (se HÄR och HÄR) och tårtbottnar (se HÄR).


Vissa burkar får man sätta hänglås på eller skriva "RÖR EJ" på med väldigt stora bokstäver.

Det händer att innehållet minskar av någon oförklarlig (??) anledning... ingen vet nåt. Säkert.

"Va? Vaddå..? Skulle jag..!? Hrmpf!"


Ett litet lager av essenser finns också i min låda. Får erkänna att jag varit dålig på att använda dom. Den som används flitigast är vaniljaromen. De med vit etikett köpte jag när dottern fick en sockervaddsmaskin. Vi tänkte smaksätta sockervadden, tyvärr fungerade inte maskinen så bra och vi kan ju säga som så att den utlovade mer än den utförde ;)


Strössel i alla former är hur kul som helst.
 De kan verkligen förgylla bakverket med det lilla extra.


Om ni är bekant med bloggen Bakerella, så vet ni att strössel kan användas till så mycket annat än enbart dekoration ovanpå ett bakverk. Får så mycket inspiration av henne och jag har ett Cake Pops Kit som väntar i lådan. Det ska bli så spännande att testa det.Glasspinnar, folie, bruna papperspåsar, godisformar, spritspåsar... man vet aldrig när man kan vara i behov av sånt...


Som sagt allt får inte plats i EN låda, så naturligtvis finns det en "gottigott"-låda också... CHOKLAD måste alltid finnas och nötter - och vaniljstång!

Törs jag säga att jag dessutom har en låda med bakformar/kakformar/utstickare och en rad olika muffinsformar... kan det bli för många muffinsformar?? Finns ju hur många fina som helst, har en tendens att inte kunna begränsa mig där känner jag... fniss.


Hoppas ni orkade med djupdykningen ner i mina lådor idag.

Ha en bra dag!

Kram


8 kommentarer:

Rosa i huset i vitt sa...

Vilken fin ordning du har i din låda och så praktiskt att kunna ha allt på ett o samma ställe
kram Rosa

Tina sa...

I den där lådan hade jag kunnat fastna en stund, så roliga saker du har!
Moset är också en favorit här hemma, i helgen blir det en rotfruktsvariant, hihi!
Vet du vilken tyll man använder för att få en sån där rosform på frostingen? Har kollat inne på callme cupcake men hittar inte vilken hon använder..
Shedet är 15 kvm, ville ha det så stort som möjligt!

kramkram o trevlig helg

Bodil Brink Morse sa...

Hejsan!
Vad mycket saker du har , jisses!
Vad kul att se. Men om man nu tycker det är kul att baka så varför inte liksom. Håller med dig om muffinsformar, de kan man inte ha för många av, det finns ju så många fina.
Ha en underbar fredag!
Kram Bodil.

Gugis Pärlor sa...

Hihi.. det finns mycket i din kökslåda! Och vilken ordning sedan!!! Jag väntar på en tyllsats som jag har beställt för ett par veckor sedan. Det kommer säkert att bli nåt bakverk utprovat snart, mannen fyller år i veckan som kommer ;O)Tror mig också få inspiration och köplust på Kvinnor kan-mässan dit jag ska i helgen...

Kram Gugi

A House With A View sa...

Åh Sanna jag önskar jag hade dina kunskaper... jag suger på matlagning...:( Om ett par helger ska jag på fest och ha med mig "efterrätten", paniiiiiiiiik!!!! Har ingen som helst aaaaaaningen om vad jag ska göra!! Dessutom är en person nötallergiker... Tipsa gärna!

Stööööööööörsta kraaaamen aka

Sofia sa...

Absolut, orkade vi med det... Du har ju en fantastisk ordnig och jätte mycket härligt på lager! Önskar att jag också var så där baktokig.. Men nej, jag gör annat i stället... Typ klipper i gammal rostig plåt och så... =)
Kram och ha det gott!
Sofia

Celestial Charms sa...

As a fellow baking enthusiast, I'm drooling over all your baking stash. I expect we will be seeing many future posts with delicious recipes, and lovely baking photographs...I hope! :)
Maureen

KarenSue Farash sa...

Nice and orderly, Sanna! I did just clean out my kitchen cabinets, some things REALLY old. Threw out a lot of spices, baking things. I NEVER BAKE. Oh I can't say that, I made muffins last week. They were OK, except too much chocolate, if that can be!!
Catching up here....hehe