I´d give up chocolate - but I´m no quitter ;)
Stop. Take a Moment. Breathe.
more Quotes

16 januari 2013Trendiga ljusstakar

i svart, vitt, rost.. o allt däremellan har ju varit populärt ett tag nu och i höstas fick jag för mig att göra min egen variant. Jag var i målartagen och hade precis köpt en ny burk av Annie Sloan Chalk Paint i färgen Graphite. Fick en idé och tänkte att det där borde jag kunna fixa själv. Jag provar!

Letade fram ett par gamla mässingssljusstakar jag haft undanstoppade (tidigare loppisfynd) och fyndade några "nya" korta modeller på loppis. Den stora med blockljuset, är en stormlykta/ljusstake med stor glaskupa till som var poppis nån gång under 90-talet som jag haft i en låda på vinden... tänkte väl att jag nån gång skulle få användning för den igen, haha ;))


Så, vad tycks??

Skulle du måla över ett par fina mässingsljusstakar?

Känsligt ämne ibland. Hade det varit släktklenoder hade jag inte gjort det. Då är det lättare med sånt som fyndas på loppis som man inte har någon personlig koppling till. Så resonerar jag :)


Ha en fin dag!

kram


11 kommentarer:

Anonym sa...

Oj så fina de blev, fattar inte att färgen fick fäste på mässingen, putsade/slipade du dom först?? Anyway, de blev jättefina! Kraam

Rosa i huset i vitt sa...

Så snyggt det blev ..nu fick jag en massa ideer...
finns färgen att köpa här... den kunde i levereras till Sverige var jag inne och läste

ha en trevlig helg
kram Rosa

A House With A View sa...

Suuuupersnyggt!!!! Tänk vad lite färg gör skillnad!!! Jag tycker ljusstakarna var vackra innan också, men det har ju att göra lite med vart de ska stå, hur de passar in i övriga miljön:)

Tack för inspo:)

Kraaaaaaaaaaaaaaam aka

Sofia sa...

Tycker jag absolut man kan göra.... men du vet ju hur jag är! =) Målar lite här , målar lite där....
Jätte snygga blev dom!
Kram kram och ha nu en mysig helg!
Sofia

Tant Åsa sa...

Tack för inlägget på min blogg, alltid så roligt att höra från dig. Vilka snygga ljusstakar, du är verkligen proffsig i allt du gör. Kram från Åsa

Bodil Brink Morse sa...

Vad jättefint det blev.
Jag hade nog inte gjort det om det var en gamal släktklenod. Men annars så, paint away!
Ha en skön måndag.
Kram Bodil.

Le petit jardin sa...

Så snyggt - bra idé när manhittar ett lopiisfynd, för sina släktklenoder vågar man sig inte på

kram kajsa

Gugis Pärlor sa...

Halloj! Snygga blev dina ljusstakar i svart...jag brukar ha ögonen på mässingsstakar på loppis,men hittills har de färgats vita. Nu får det bli ändring på det!!

A House With A View sa...

Vaa, svarade jag inte på din fråga igår, det trodde jag att jag gjorde, hjääääälp - börjar bli senil!!!!

Ang skåpet, det är ett antikt kinaskåp men det hade en skada som jag visste om och en annan som förra ägaren inte talat om och som jag missade. Dels var det skadat på en kortsida och dessutom satt en dörr löst, som jag trodde skulle vara döööö-lätt att laga. Det vara bara det att dörrfästet satt placerat bakom inredningen som satt ihop med lim, haha!! Maken fick alltså bryta loss hela skiten för att komma åt skåpväggen där dörrfästet satt och därefter montera ihop allt igen. Och precis DÄR kom det onda ögat fram, haha!!

Kraaaaaaam aka

Tess sa...

Man ska våga förändra! I 98% av fallen blir det till det bättre! O även om jag faktiskt har en samling (oputsade) mässingljusstakar som står ihop. Så tycker jag det blev sjukt snyggt :)
Kram

Tess sa...

Man ska våga förändra! I 98% av fallen blir det till det bättre! O även om jag faktiskt har en samling (oputsade) mässingljusstakar som står ihop. Så tycker jag det blev sjukt snyggt :)
Kram