I´d give up chocolate - but I´m no quitter ;)
Stop. Take a Moment. Breathe.
more Quotes

15 april 2010

Fler vårtecken av annan art...


... är djuren på landet såklart.

***

Härom dagen berättade jag att det är dåligt med vårtecken i vår egen trädgård. Vi åkte ut på landet och hälsade på istället, där fanns det gott om dom. Men där finns också djur som bevis på att våren är i antågande. Här får ni se några.

***

Den här urgullige kissemissen smyger på flugorna som vaknar till nu när värmen stiger. Synd att han är så skygg - han springer så snart en människa närmar sig.
Gässen, hönorna och tuppen har fått komma ut i hönsgården. Efter en lång kall vinter är de superglada att få lufta vingarna och sprätta omkring ute.
Den här spräcklige vännen latar sig i värmen på altanen. Hans favoritställe är en stor kopparkittel. Till sommaren dignar kitteln av färgglad blomsterprakt. Men just nu passar den ju utmärkt som sovplats :)
Bä-ä-ä!

Snart ska även lammen med mammor och pappor komma ut till fårhagen på grönbete. Det var lite svårt att få en bra bild på de små, de vill inte stå still...

Och så kattmamman som en än gång väntar kattungar. Ett typiskt vårtecken och livet på landet får man väl säga. Ligger och njuter av solvärmen och vill att vi ska kela med henne.
Så en bild på den gamla drängstugan som numera är ett inrett gästrum. Jättemysigt! Här får vi bo när vi hälsar på och vill stanna över natt.


Om vi "bokar" i tid vill säga, det är ett populärt ställe ;)

Ha en trevlig dag!
Posted by Picasa

2 kommentarer:

Tant Åsa sa...

Härliga bilder. Ha en trevlig helg. Åsa

Annelie sa...

Visst är det kul att se omgivningen vakna till liv. Som katten som försöker fånga flugor, eller lapar sol. Lammet är ju för gulligt!
Ha en trevlig helg, blueberry girl!

Annelie