I´d give up chocolate - but I´m no quitter ;)
Stop. Take a Moment. Breathe.
more Quotes

17 juni 2010

Aprikos och mandelpaj


Idag tänkte jag tipsa om en sida som heter Tartelette.

Kvinnan bakom bloggen heter Helen och gör så många fina bakverk (och maträtter). Hon formligen sprutar ur sig recept på läckerheter. Dessutom är hon en fena på att fotografera och arbetar bland annat som matstylist och skribent. Man får oftast också en liten historia om hennes familj och franska ursprung på köpet. Härom dagen såg jag ett recept på en aprikos- och mandeltårta som jag var tvungen att prova. Mmm.. så god!


Apricot Almond Tarte - recept HÄR
Sommarlovet har ju startat för barnen och den började väl inte så bra med tanke på vädret. Men efter en stormig helg, fick vi se solen igen. Det är bara att passa på att njuta så länge det går.
Den här veckan är Hannah (min dotter) på dagkollo några mil härifrån. De åker på morgonen med buss och kommer hem sent på eftermiddagen. Det är ett tjugotal barn som träffas med ledare och de pysslar, paddlar kanot, badar och leker. Hon tycker det är jätteroligt och har fått många nya vänner.


Ikväll ska jag fira min mamma som nu är klar med sin utbildning till undersköterska. Grattis mamma! Bra jobbat!


Posted by Picasa

3 kommentarer:

Annelie sa...

Älskar alla fina mat och bakbloggar som finns därute, och Tartelette kommer att höra till de man måste kolla in då och då. Ser att du har Bakerella på din blogroll, är inte hon något enastående också? Sitter ofta och tittar på fina bilder på matbloggar för inspiration och sedan går jag in i köket och lagar spagetti och köttfärssås. Kidding!

Vad kul att dottern trivs. Det känns ju lite lättare att skicka iväg dem på morgonene om det är något som de ser fram emot.

Hurra till din mamma. Det är aldrig försent.

Annelie

Carolyn sa...

Now that looks so delicious!!!

Good for your Mom.

Carolyn

Linda i Lönnbacka sa...

Mmm vad god tårtan lät, nu blev jag nyfiken på hennes blogg!! :)

Kommer ihåg att du också fick en KA :) Den är jättesnygg i rödmetallic!! Rött passar ju i princip ihop med alla färger...

Min rosenform är jag jättenöjd med. Jag har bakat i den några gånger och det enda viktiga man måste tänka på är att pensla hela formen i alla vrår med flytande margarin så kakan lossnar fint.

Tack så mycket för dina kloka och omtänksamma rader i mitt tidigare inlägg!!

Grattis till din mamma, så duktig hon är!!

Trevlig helg!
Varma kramar
Linda