I´d give up chocolate - but I´m no quitter ;)
Stop. Take a Moment. Breathe.
more Quotes

11 juli 2011

TrädgårdspysselVi har byggt ett nytt skjul.

Ser ni de fyra vita stolparna med ett ormbo av slingrig gråbrun växt? Bakom den där svarta ställningen som ser så konstig ut.. och all bråte? Där är skjulet.
Men lugn! Det här är INTE det nya skjulet ;)

(en gammal bild jag hittade i arkivet bara..)


men

det

här

ärdet nya skjulet

Det var hög tid för en uppfräschning och omkonstruktion av vad jag kallar för "skjulet". Senaste vinterns snömassor gjorde att taket helt kollapsade. Nu blev vi tvungna att "få ändan" ur och göra något åt det ;) Efter rensning av all bråte, förlängde vi skjulet en aning, lade dit överblivna markstensplattor som golv och satte upp nya stadiga reglar.Det gamla skjulet såg ut att ha stått där sedan urminnes tider. Minst! Murgrönan som växt utmed långsidorna hade blivit gigantisk och fick lov att klippas ner rejält. Men vi ville gärna behålla den, så lösningen fick bli väggar och tak av armeringsnät som den kan klättra vidare på.

Det är inte riktigt färdigt än...


När vi ändå höll på (enligt mig alltså - inte sambons fniss) så kunde vi lika gärna försöka få ordning på komposten också. Inget kul att stirra på den när man blickar ut i trädgården. Så jag fick en idé om att bygga en vägg framför och plantera någon sorts klätterväxt även där.

Samma konstruktion som på skjulet. Nu har vi plats för tre komposter om man så vill och behöver.

Växtvalet föll på vita och blå druvor. Nu hoppas vi att de växer till sig snabbt så vi får en god skörd av söta vindruvor framöver.

På marken ska det så småningom bli gräsmatta.
Det blev sååå mycket bättre!


Annat som varit under omkonstruktion, är vår garageinfart.

Efter ett oljeläckage från bilen (på grund av slarv från verkstan) förstördes våra nylagda markstensplattor. Det upptäcktes i vintras och verkstan lovade stå för kostnaden av nya plattor och arbetet. Skönt! Tidigt i våras blev vi lovade att plattläggarna skulle komma och byta men, väntan blev väääldigt lång! Snacka om att de har mycket att göra! Och när de äntligen kom och skulle byta ut sten och plattor, visade det sig vara fel tjocklek.... gaaah!!

Så de lämnade infarten så här...... i ett par veckor (!) Eeeh?
Tur att vi har en lång och bred infart då ;)

Men nu är det äntligen återställt igen.
(tyvärr ingen bild på det)En annan sak som tagit en eeevigheet...

är vårt "lilla" projekt på framsidan av huset.

Projekt gatsten.
Tyvär blev mannen/plattläggaren sjuk som började lägga det här mönstret åt oss - för T-V-Å år sedan... Osis! och den sista halvan som blev lämnad, har helt enkelt bara legat grusad. Duktiga hantverkare är svårt att få tag i! Det finns väldigt få som kan konsten att lägga gatsten på ett proffsigt sätt, så inget vi kände att vi skulle klara av själva.

Men i samband med att vi fick garageinfarten lagd passade vi på att fråga om de även kunde lägga gatsten - vilket de kunde. Tjoho! En ljusning.

(fast de fick lägga om det en gång, men det är en annan historia hehe - och nää, vi är absolut inte krångliga kunder - vill bara få det man betalt för liksom, sånt här är dyrt!)


Så äntligen kan vi pricka av det på vår långa "kvar-att-göra-lista"!Nu återstår sopning och invänta att stenarna sätter sig ordentligt.Och just nu, i skrivande stund, har min alldeles egna snickare *fniss* konstruerat ett "rutstaket" som ska sättas i nederkanten (framför plintarna) runtom verandan.
Kommer bli så bra så :)


Over and out.


Ha en fin dag!

fortsättning följer..
Posted by Picasa

6 kommentarer:

Tant Åsa sa...

Vad duktiga ni är och vad fin ni får.

Gugis Pärlor sa...

Det är god fart på er i sommar...hihi och mycket har ni fått uträttat plus att det blir såå fiint såå... Helt otroligt fint mönster på plattorna där, sånt tar tid, det vet jag av egen erfarenhet plus ryggkrämpor som aldrig mer går över. Klokt av er att vänta ut herrarna som gjorde jobbet!

Sommakramar Gugi

A House With A View sa...

Wow wow, jag vet inte vart jag ska börja här Sanna.... Herregud, vart hittar ni all kraft!!! Så himla fint ni fått och vilken god smak ni har, du eller maken?! Hihi. Gissar på dig, haha. Perfekt med vindruvorna, så jättefint det blev med komposten!! För att inte tala om gatstenen, det är något visst med sådan sten, hade gärna haft det här hos mig också, kaaaaanon!!!!! Hääääääääääääärlig inspiration!!!!!!!!!


kraaaaaaaaaaaaaaaaaam aka

Helena, The Swenglish Home sa...

Göta Petter, så ni jobbar och fixar! Ursnyggt med gatstensmönstret och det nya "skjulet" blev jättebra - där kommer det att kunna klättra växtliv så det heter duga!

Er veranda har jag alltid varit kär i och får liksom något längtansfyllt i blicken när du visar bilder på den, samt börjar nynna lite sydstatsblues... :-)

Och att ni kunde få verkstan att stå för stenläggningen - wow, well done!

Stor kram i sommarvärmen,
Helena

Systrarna Hjertén sa...

Snygga stenläggningar, men mest impad blev jag av "skjulet" och kompostgömman och nu går hjärnan på högvara, vart kan jag ha något liknande...?!?!?!

Mvh
Frida

Anonym sa...

Hej!
Vad fint det blir :-)
Kram
Monica