I´d give up chocolate - but I´m no quitter ;)
Stop. Take a Moment. Breathe.
more Quotes

10 november 2011

Habla Espanôl?No?

Inte jag heller ;)

Man kan nog säga att min spanska är väldigt begränsad! Kan några enstaka ord och kanske någon fras och än mindre förstå vad spanjorerna säger. Men varför tar jag upp det här nu då...

Jooo, för att i ett svagt ögonblick tyckte jag att det kunde vara roligt att ställa upp som värdfamilj! Och sen dess har jag varit nervös, spänd och upprymd på en och samma gång. Hjälp! Hur ska detta gå??

Sonen skrev upp sig och för en vecka framöver kommer vi att ha en femtonårig spanjor boende hos oss. Madre Mia!
Pumpor är gott! Prova en matpumpa och laga t ex en soppa!
Den gröna heter Delica och den orangea Uschiki Kuri.Ikväll kommer det nitton elever från en spansk skola (vänskola) utanför Barcelona. Det är ett språkutbyte som sker mellan våra skolor varje år. Till våren kommer våra barn, vars familjer ställt upp som värdfamilj, att få hälsa på spanjorerna och bo hos dom. Syftet är att träna på språket (engelska vs. spanska) och se hur det är att leva, bo och gå i skolan i ett annat land.

Lärorikt minsann!

Men ack så nervöst för en mamma och förälder ;)


Hasta la vista!

(nu ska jag bädda och ställa iordning till vår gäst)


7 kommentarer:

Tre Tanter sa...

Vilken trevlig blogg du har! Vi är tre 50-talister som startat en ny blogg som heter Tre Tanter. Hoppas du vill hälsa på oss:)

Hälsar Tant Gredelin

A House With A View sa...

Vilken fin bild!!! Och visst känner jag igen mig i det du skriver!! Vi har haft en tyska boende hos oss i en vecka och året efter bodde vår dotter i hennes familj. Myyyycket lärorikt kan jag berätta och det gick huuuur bra som helst! Tyskan förundrades över att vi åt så mycket mat, haha!!! Hon var inte van vid det hemifrån där man bara tog en macka till lunch :))

Lycka till!!!

Kraaaaaaaaaaaaaaam aka

Celestial Charms sa...

Hi Sanna,
I have always wanted to host a student from another country. How exciting. My Hubby speaks fluent Spanish, as he was born in Mexico. I totally understand Spanish, but I'm often shy to speak it. Good luck, and keep us posted!
Maureen

Gugis Pärlor sa...

Oj så spännande men oxå lärorikt på många sätt! Jag var själv ett par gånger utbyteselev när jag gick i högstadiet ;O)

Kram Gugi

godastunder-tokigaidéer Anna sa...

Jag kan bara säga att det är super roligt. När jag var runt 15 så hade vi en tjej från Los Angelen som bodde hos oss och vi hade jätte roligt.

Tack för titt in på din fina blogg, jag kommer åter

Anna

Tina sa...

Nä, jag kan inte heller spanska!
Franska o tyska går bra, satsade på det i skolan..
Men det är alltid lika kul att träffa och lära känna andra nationaliteter, hoppas det går bra!

kram

Helena, The Swenglish Home sa...

Åh så spännande! Nu har det ju gått några dagar och du är nog i full sving med att habla en massa español! Och jag är säker på att det går jättebra och att har fått några minnesvärda dagar tillsammans!

VÄLDIGT vacker höstbild - skulle mycket väl ha kunnat hittats i ett glossy magazine.

Kram, kram,
Helena