I´d give up chocolate - but I´m no quitter ;)
Stop. Take a Moment. Breathe.
more Quotes

14 november 2011

Såpa eller soppaHejsan!

Tack för att ni delade med er av era erfarenheter kring utbytesstudenter. Roligt att höra vad ni upplevt och vad ni tycker.
 
Ja, starten blev lite trevande. Vi mötte upp spanjorerna och lyckades hitta "vår kille". Vi hade nämligen inte en aning om hur han såg ut. Alla var glada och hejade glatt med......... kindpussar! Hade precis glömt att de hälsar så. Det var ju lite ovant för en stel svensk som är van vid handhälsning på en armlängds avstånd. Fniss.


 
Sedan åkte vi hem och åt paj... vilket kanske inte var så lyckat, eftersom han aldrig ätit det förut och inte visste hur heller! Hihi. En liten kulturkrock direkt alltså ;)
 
Ja, det är ganska intressant att jämföra våra vanor, seder och bruk. Saker som är självklara för oss är inte så självklara för någon annan. Vi har varit i Spanien flertalet gånger men, man inser att man inte vet så himla mycket om varandra förrän man bor under samma tak. Lite av en Aha-upplevelse!- och jag är ganska säker på att vi får uppleva fler...Mina fina engelska loppistallrikar i brunt och vitt passar jättebra till höstens mat-tema. Pumpasoppa! Jag har ett ojämnt antal så jag håller alltid ögonen öppna efter fler. En vacker dag så...

Svarta soppskedar stämplade APA och France - men vem är tillverkaren?
De har en rolig form. Runda och ganska djupa. Jag har sett såna här bestick förut, fast i andra färger och där skedarna är spetsigare. Har inte lyckats hitta någon sorts info alls om APA. Vad betyder bokstäverna tro?
Ha en trevlig dag!

Tack för att ni hälsar på hos mig :)
 
 

6 kommentarer:

Annelie sa...

Det är väl apor på något zoo i Frankrike som har tillverkat dem. :)
Spännande med utbytes student, vad modig du är.
Det där med kindpussar har jag vant mig vid här nu. Måste säga att jag nog föredrar den stela Svenska stilen.
Älskar ditt porslin och dina skedar, jätteläckra.
Att skaffa hund har varit barnens och makens plan i ett par år och jag gav med mig.
Helt en överraskning var det inte, han sa att han skulle åka och skaffa en. Trodde bara inte att han skulle komma tillbaka med en.
Snön är borta, det tog en vecka ungefär för den att smälta. Kändes som vår när den smalt. Konstigt.

Kramar,

Annelie

Celestial Charms sa...

Hi Sanna,
You had me laughing about the pie, so funny. Love your Autumn looking plates, so pretty. Your photographs always brighten my day.
Enjoy your week.
Maureen

Tina sa...

Alpaca, tror jag att det betyder..
Lite kul det där att utbyta erfarenheter och möta andra kulturer.
Tycker du verkar verkar vara en innerligt intresserad person, killen kommer att ha det superbra hos er!
För han ska väl stanna ett tag, eller?

Kram på dig

Gugis Pärlor sa...

Ja jösses... kulturer ställer till en hel del ;O) Men borde inte alla i första hand ta seden dit de kommer (?) Fast jag har då aldrig upplevt att svenskar skulle vara stela-- tvärtom ;O)

Ha det så bra och lycka till med kulturchockerna (fniss)!!

Kram Gugi

A House With A View sa...

Det låter ju jättekul!! Tänk vad mycket han ska ha att berätta om er när han kommer hem igen, hihi!!! Och så jättefint porslin, vill minnas att jag sett det vid något tillfälle tidigare! Besticken är också jättevackra! Passar perfekt till soppan och så himla snyggt du dekorerat den!!!

Stööörsta kraaaaaaaamen aka

Helena, The Swenglish Home sa...

Ja, det är nog som du säger, att vi förstår först på riktigt kulturskillnader när vi bor under samma tak... (sade tjejen som bor med en engelsman... :-)

Jag är dock säker på att er student får en jättefin och minnesvärd tid hos er, och att han känner sig supervälkommen, pajöverraskningen till trots! :-)

Och som vanligt visar du så vackra bilder med både vackert porslin och bestick. Apor, minsann, ja de har jag då aldrig hört talas om..

Kram, kram och trevlig helg!
Hasta la vista!
Helena