I´d give up chocolate - but I´m no quitter ;)
Stop. Take a Moment. Breathe.
more Quotes

20 december 2011Julbord

Så här dukar jag hemma hos oss i jul

Dukning med bästa porslinet som minner om en gammaldags traditionell svensk jul. De här använder vi hela julen och ibland även till Nyår. Bordstabletterna fyndade jag hos Hemtex i somras för 9 kronor styck! Rött och vitt är JUL för mig så i köket blir det mycket av de färgerna.Tänkte det kunde bli fint med några klickar grönt också. I skålen har jag varvat tulpaner och rosor med härligt gröna limefrukter. Från mitten och utåt har jag lagt kvistar av gran, några slingor murgröna och riktigt gröna äpplen. Jag hade tänkte frosta dom först (ni vet, med äggvita och fint strösocker) men jag tycker det blev bättre så här. Snöbollarna är ljus. Klotljus har en förmåga att rinna och söla ner på duken ( iallafall min erfarenhet), så jag ställer glasfat under för säkerhets skull.
Istället för servettringar blev det pappersblommor som jag har gjort själv. En idé jag såg i ett amerikanskt julmagasin - Holiday with Matthew Mead. Har ni kikat i den? Sprängfylld av fina tips! Kommer bli en ny favorit att ta fram till varje jul framöver ;)
Det är så skönt just nu! Känner ingen julstress alls. Julklapparna är inhandlade. De flesta beställda från nätet, så ingen galen svettig trängsel i köpcentrum för mig ;) Granen är klädd och hemmet lagom pyntat. Kraven på städning i minsta lilla vrå har jag "sopat under mattan" hehe...

De här dagarna som är kvar fram till helgen, tänker jag bara mysa, se julfilmer, laga julgodis, lyssna på tonvis av julmusik och se alla specialprogram på tv om pyssel, matlagning och bakning.

Sånt gillar jag! :)


Ha en fin dag!

*Happy Holidays*


7 kommentarer:

Tant Åsa sa...

Mysigt, du är så duktig.

Tankar från Trädgårdsmästarn; Hillevi sa...

Här är det också lugnt, ingen stress:-)

Kika in hos mig, surpris väntar dig där;-) kramrkam H.

A House With A View sa...

Åh vilken suuuperfin dukning Sanna!!! Vad du kan!!! Helt impad!!! Jättefina tabletter, vilket fynd!!! Tack för all fin inspiration du bjuder oss på hela tiden - gillas ju så innibomben!!!!

Kraaaaaaaaaaaaaaaam aka

Wendy sa...

Sanna, what a gorgeous table! You are SO creative!!! I love the placemats with your china--just perfect!!

Anna sa...

Hejsan Sanna,

Wow, musik!! hur gjorde du det?? Härligt! Du har verkligen en fin känsla för komposition och dekoration. Gillar dukningen och godisburkarna. Idag lagade jag två sorters kola, lakrits och choklad kola. mums! Lade in glasmästarsill och bakade pepparkakor (glutenfria så klart). En riktig jul dag!

Skickar dig en julhälsning,

Anna

Carolyn sa...

I can see you are all ready for Christmas-very pretty table!

Hope you have a lovely Christmas.

Carolyn

Celestial Charms sa...

Hi Sanna,
Such a beautifully decorated table. I hope there is an extra seat for me! ;)
I just mailed out your Christmas card today, as I'm so far behind in everything. So, I hope you receive it as soon as possible, at least before the New Year. Not sure how long things take to get to Sweden, but hopefully quick. :)