I´d give up chocolate - but I´m no quitter ;)
Stop. Take a Moment. Breathe.
more Quotes

18 april 2012

Ängsligheter och utmärkelserHej på er!

Påsken är över och barnen har börjat skolan den här veckan.

En seg start har det varit, då de åter har tider att passa och det är sååå jobbigt att vakna på morgonen... Vad var det mamma sa?? Hm?


Mina barn har blivit nattugglor (undra var de fått det ifrån... mig? äsch! näää då, inte aaalls..) och sover sen huuur länge som heeelst på förmiddagarna om de kan och inte råkar ha en mamma som bankar på dörren hehe.


Risken är att man har en sur tonåring resten av dagen bara...


OM jag inte redan visste att det fanns, så skulle jag kunna skriva en bok om ämnet ;)


April är verkligen en upptagen månad här i år.


Almanackan är fullklottrad och jag har en hel del "kom-i-håg" som ska checkas av.


Här skrivs kilometer-långa listor så inget ska glömmas bort!

    Jag har alltid varit en listskrivare. De som känner mig vet att jag är en person med ordning och reda och att jag planerar allt i förväg.


 Låter det tråkigt i era öron? Smått besatt? Rentav galet kanske?


Många gör tvärtom, släpper allt och planerar aldrig, tar dagen som den kommer. Det låter oerhört befriande men skulle aldrig fungera för mig i längden.
Ett liiitet kontrollbehov har nog med saken att göra också. För mig går det hand i hand känner jag. Som just nu, när sonen ska resa utomlands för första gången utan sina föräldrar (!) och det är saker som behöver fixas inför resan. Har han någon som helst koll??!


Man blir smått livrädd kan jag meddela.Kommer ni ihåg att jag berättade att vi var värdfamilj för en spanjor i höstas? Nu är det våra barns tur att åka till Barcelona och hälsa på i deras skola och bo hos andra familjer under en vecka. Yes. Nu är det dags!


Det är såklart jätteroligt att han får den här möjligheten och jag är glad för hans skull - och helt själv är han ju inte på resan. Samtidigt kan man inte låta bli att "oroa" sig och vara både kycklingmamma och curlingmamma på samma gång.


Lite otäckt är det ju att överlämna ansvaret till någon annan :)Jaaa, men det kommer gå jättebra det vet jag ju innerst inne.


Även om jag har mardrömmar om att han står på flygplatsen utan pass och pengar...


Ooops!Men nu skakar jag av mig ängsligheterna och kastar mig över något helt annat!


Jag har nämligen fått en award av Sarah på Storegården Country Living.

Tack så mycket!

Jättekul att du tänkte på mig :)

Sarah driver också en butik med samma namn med sååå mycket fint!

Liebster Blog Award är skapad för att lyfta fram bloggar med 200st prenumeranter eller mindre och för att ta emot priset får man uppfylla följande villkor (på engelska...då priset är internationellt)...

In order to accept the award, the recipient will:

1. Thank the person who gave you the award.
2. Link back to that person’s blog.
3. Copy and paste the award to your blog.
4. Present the award to 3-5 blogs of 200 followers or less that you feel deserve this recognition.
5. Let those blogs know by leaving them a comment.

Jag väljer att skicka awarden vidare och presentera följande tre bloggar:


Åsas Blogg
Åsa skriver bland annat om familjens sommarhus som är under renovering och tillbyggnad. De har en hel del projekt för sig och det är roligt att följa framstegen på ön. Bloggen handlar även om det stora intresset för hästar och hästsport, naturen och vad Åsa inspireras av inredningsvis.


Cooking Gluten-Free with Anna
Anna är en svenska som i tidig ålder visste vad hon ville och bestämde sig för att flytta till USA som nittonåring. På bloggen visar hon oss hur man bakar och lagar mat glutenfritt, något som Anna även undervisar  i och håller kurser om. Det är en blandning av svenska och amerikanska recept som kryddas av berättelser från Sverige och minnen från barndomen.


Bellevue Gård
Linda och Thomas har köpt en 1800-tals gård och ger sig på det digra arbetet med att rusta upp den. Vi får följa deras resa från början med fallfärdigt stenhus och inrasat tak och det enorma arbetet de lägger ner för att rensa upp i röran och påbörja renoveringen. Mycket kvarstår att göra men det hindrar inte Linda och Thomas, för de planerar att flytta in redan i början av juni!

Notering:
(efter att detta inlägg postats)

Bellevue Gård har flyttat sin blogg till Wordpress och detta är den nya adressen: http://bellevuegard.wordpress.com/  - vet ej om de gamla inläggen följer med så det kan ju vara värt att läsa båda :)Härliga  bloggar att bekanta sig med!


Oj oj det här måste vara en av historiens längsta inlägg.

Hoppas ni är med till slutet.


Ha en fin dag!9 kommentarer:

Anonym sa...

Listor skriver jag också, så himla skönt att bocka av när man har gjort det som varit ett måste länge..
Uj då, det verkar vara lite hett om öronen med tonåringen!

kram Tina

Helena, The Swenglish Home sa...

"Ängsligheter och utmärkelser"... där fångade du verkligen läsaren! Vad kan detta månne handla om... och är ängsligheterna kopplade till utmärkelserna...? Nej, visade det sig ju, och då vill jag först passa på att gratulera till awarden!

Jag känner verkligen med dig i oron över att klippa en liten bit till av navelsträngen och låta din "bebis" fara utomlands. Det kommer naturligtvis att gå alldeles utmärkt och han kommer att komma hem stolt och nöjd över att ha gjort ett sådant äventyr, men som mamma till två pojkar (som tack och lov inte åker så många mil när de åker på skolresa...än...) så förstår jag dig så väl. Hur ansvarsfulla och kloka de än är, så är det nog inprogrammerat i oss att vi oroar oss. Det följde liksom med "the job description" när vi blev mammor, tror jag.

Jag skickar lugnande kramar och är säker på att allt kommer att gå jättebra!

Hälsningar från en regnkallt UK, som idag inte alls ser ut som fotona från i söndags - brrr!

Helena

Helena, The Swenglish Home sa...

... och just ja, SÅ KLART att ni skall hyra kanalbåt! Vi går ju ofta längs kanalen och ser idel ädel amatörer greppa rodret på deras hyrda kanalbåt, och eftersom man inte kan köra fort på dessa rutter, så ser det ut som om det faktiskt går riktigt bra att manövrera, även utan "körkort". Och de skulle nog inte hyra ut dem så generöst om de inte trodde att kunderna skulle komma tillbaka med helskinnad båt.

Det jobbigaste är nog alla slussar... en liten bit från oss ligger kända Caen Hill, en "kanal-backe" med 29 slussar på raken, uppför backen!

Kram igen,
Helena

A House With A View sa...

Här har du en listskriverska till:)))) Haha!! Ja men det måste ju finnas struktur och utan mina listor blir det varken det ena eller det andra:) Men sen tycker jag det är kul att skriva listor också, härligt med känslan att beta av alla to does liksom:))) Jag är nog lika galen som du då Sanna, haha!!

Fiiiiina bilder som vanligt i din blogg!! Och vad roligt att du vill vara med i min utlottning:)

Kraaaaaaaaaaaaaaaaam aka

A House With A View sa...

Ooooooooooj, glömde ju att gratta till din award!!! (gjorde något i köket mitt i skrivandet av kommentaren och då glömde jag heeelt bort det, minnet du vet, fniss)!! Den är du värd många gånger om!!!!!

/aka

Bellevue Gård sa...

Tack så mycket för utmärkelsen! Vi känner oss så smickrade!

Tant Åsa sa...

Tack för utmärkelsen jag blev så glad. Det kommer att gå bra med sonen de är duktigare än man tror. Ha en trevlig helg, kram Åsa

Sofia sa...

Jodå, jag är kvar....
Känner igen mig i en hel del av det du skriver..... Trötta barn denna vecka, ja jag är också en listskrivare, och ja, man oroar sig för sina barn..... Undrar om man kommer i från det nån gång....
Du undrade om bilderna, det är faktiskt servetter som jag använt.
Ha en skön helg!
Stor Kram
Sofia

Gugis Pärlor sa...

Så spännande för både mor och son! Men säkert går allt bra och vilken upplevelse sedan ;O) Själv var jag en vecka i Umeå som utbyteselev och det är typ 10 mil hemmifrån fågelvägen men ändå utomlands (fniss) Grattis till din fina award!

Allt gott! Kraaam