I´d give up chocolate - but I´m no quitter ;)
Stop. Take a Moment. Breathe.
more Quotes

30 april 2012
Hej!

Vad en vecka går fort.

För att inte tala om en månad, sista dagen i april - redan?!

Den här månaden har varit en enda stor firar-månad. Den startade med min egen födelsedag 1 april och sedan har det bara rullat på. Helgerna har bestått av massor av roliga fester och partajande med goda vänner, släkt och familjemedlemmar. Jättekul har vi haft, men nu börjar man känna sig aningen sliten... ;)


Men, än är det inte slut.

Vi har en hel del annat skoj att se fram emot i maj också. Bland annat ska vi även i år delta i Safari-festen här i stan och så tänkte jag vara med på en loppmarknad i grannstaden. Mer om det senare :)
Bilder tagna från min mammas loppis - Skramlans LoppisbodFörra veckan hjälpte jag min mamma att få färdigt det sista inför säsongspremiären. Oj så hon har slitit för att hinna klart i tid! Att driva en loppisbod är ingen liten sak för henne. Här är det ordning och reda som gäller. Allt har noga setts över, hyllplan efter hyllplan har dammats och saker har prismärkts och ställts i ordning. Jag är imponerad! Så ska det se trevligt och inbjudande ut utanför också.

Vi gjorde en hel del blomplanteringar i krukor och fönsterlådor, mamma drog fram två gamla cyklar som fick sig lite piff och blev så fina. Trädgårdsmöbler har ställts fram i små grupper så man kan sitta ner och fika. Det är ju en viktig detalj när man är ute och loppisfyndar... man får se upp så man inte tacklar av ;)


Nu hoppas jag att fler hittar ut till henne på landet och att hon får en fin start på säsongen!


I kväll firar vi Valborgsmässoafton

(Valborg in english here)

Det blir det traditionella besöket i vår hembygdsgård med bål och fyrverkerier. Vädret har blivit mycket bättre och det känns som att vi kommer att få njuta av en mild och solig Valborg för en gång skull.

Dottern ska till Går´n (Fritidsgården) som anordnar en helkväll med massor av aktiviteter och LAN-spel för de som orkar hålla sig vakna till klockan åtta imorgon bitti (!) - allt för att ungdomarna ska hålla sig i skinnet denna helg.

Sonen har kommit hem från Barcelona (yay!) och har haft jätteroligt! Det fungerade bra med värdfamiljen och spanjorerna har varit väldigt generösa. Många nya vänner har han fått och det syns på Facebook om inte annat (mamma har koll hihi). Nu är det skönt att åter ha familjen samlad under samma tak :)


Ha en fin vecka och trevlig Valborg!


6 kommentarer:

Bodil Brink Morse sa...

Hejsan!
Vad jätte mysigt det ser ut med cyklen framför ladan, jättefint.
Vad kul att hon driver en loppis, hade jag också velat.
Skönt att din son är hemma från Barcelona. Jag förstår att du har varit orolig. Jag hade varit jätte orolig.
Valborg ja, vad jag saknar Sverige just nu. Vi ska göra en lite brasa och lyssna på sånger och bära student hatten.
Ha en fin måndag!
Kramar Bodil.

Tina sa...

Har din mamma en loppisbod ?!
Jag hade nog flyttat in där om jag vore du..vilken fin dubbeldörr!
Tiden går så fort nu, ett tag var jag lite rädd för att den skulle regna bort men solen lyser och jag med den!

Ha en fin Valborg vid elden o med familjen,stor kram till dig!

Helena, The Swenglish Home sa...

Kära Blåbärstjej,

Nejmen vilken trevlig loppisbod din mamma ser ut att ha! Det är inte utan att det kliar lite i shoppingnerven här borta i regnet, och jag får visst åter igen anledning att förbanna avståndet till Sverige och allt skoj som verkar hända där! Väldigt trevlig blogg hon har också - det märks att ni är släkt! :-)

Och hos dig så avlöser skojsigheterna varandra :-). Det låter som om april varit en trevlig och festfylld månad, men jag förstår känslan att kanske nästan längta efter en "tom" helg ibland. Skönt också att höra att sonen återvände, inte bara helskinnad, men till synes både flera erfarenheter och vänskapsband rikare. Precis som man skulle önska honom på en sådan utflykt - härligt!

Lyckades visst missa ditt förra inlägg. Ljuvliga blombilder och tack för tipset. Hade inte hört om PicMonkey - måste genast testa. Har ju redan hunnit sakna vissa Picnik-grejer jag inte har på mina andra program.

Jag hoppas ni fick en fin Valborg och skickar massor av majkramar ett par timmar i förskott!
Helena

Tant Åsa sa...

Vad fint du gjort med cykel och blommor. Skönt att sonen har haft det bra i Barcelona.
Vad duktig din mamma är med sin loppis. Vad kul att ni verkar göra grejor tillsammans.
Ha det bra vi hörs. kram Åsa

Gugis Pärlor sa...

Ojoj... en egen loppisbod i släkten vore inte alls dumt! Tror nog att jag hade flyttat in där i boden ;O) Tur kanske att det är litet för många mil emellan oss eller kanske inte?! I slutet på veckan är jag ute på vift till Stockholm... då är det bara hälften kvar gissar jag (fniss)... Skönt att du fick hem grabben helskinnad med en massa erfarenheter rikare... Visst är det en lättnad att allt gick bra! Vi eldar inte brasor på valborg men däremot på påsk. Istället har vi majstång och inte midsommarstång! Lite virrigt annorlunda... ;O)

Kram och ha det så bra!

Sofia sa...

Hallå!
Klart att du måste ta dig en sväng hit till oss i Västervikstrakten!
Du är så välkommen...vi bor kanske inte så långt i från varandra va?
Förresten, var nån stans ligger din mammas loppisbod? Kanske ett roligt utflyktsmål....
Kram Sofia