I´d give up chocolate - but I´m no quitter ;)
Stop. Take a Moment. Breathe.
more Quotes

8 maj 2012Nu är det väl ändå dags..


för en tårta?


Den här tårtan gjorde jag för ungefär ett år sedan, till sonens konfirmation. Blev aldrig av att jag visade den här för jag tyckte inte den blev riktigt bra. Men nu säger jag  *skit samma* ;)Det gula ska alltså likna ett pergament-papper med flikar som "rullat" upp sig. Färgen blev ojämn och alldeles för gul... Ovanpå står vinbägare och bröd som ska symbolisera Nattvarden. Delarna är gjorda av sockerpasta och det är verkligen inte min starka sida att jobba med den. Tja, det blev som det blev helt enkelt och det fick duga.

Idén kommer från Tårtdecor, se HÄR.
På den tomma ytan skrev jag bland annat sonens namn och datum för konfirmationen, med en livsmedelspenna. Innan man skriver måste ytan vara helt torr! Blev aldrig någon bild på skriften, så här nedan har jag fejkat till det lite grann, bara så ni får en idé om hur det kan se ut.Blommorna är köpta och bladen har jag gjort själv av kristyr. Locket är ett färdigkavlat marsipanlock som finns i affären. Fyllningen består av blåbärssylt i botten, vaniljkräm och grädde.Ha en fin dag!10 kommentarer:

Tant Åsa sa...

Jättefin tårta, du är bara så duktig. Tänk ett år har gått sedan konfirmationen. Min dotter skall iväg på informationsträff inför konfirmationen i höst. Så nästa vår då blir det konfirmation igen. Eftersom maken är från norge där konfirmation är STORT så kommer hela norska släkten hit :-). Ha det bra kramar från Åsa

Tina sa...

Inte bra, du är ju värsta konditorn!
Det är så snyggt med vit marsipan och tanken på ett pergament var god, tycker jag.
Låter dessutom supersmaskig...

kramen

Special 'K' sa...

So very pleased to meet you and thanks so much for sharing, I will follow on my way out so I know the path back to your special place. I hope you will find the time to come visit me soon and do the same. I look forward to supporting and engaging together. Cheers SpecialK XoXo

Fiffiga Systrar sa...

Men!! Den var ju jättefin!! Vad duktig du är!! Så klart den skulle visas på bloggen!!

Kram Elin och Emelie

Gugis Pärlor sa...

Hej Sanna! Den blev ju kalasfin och säkert supergod också! Vad du kan!! Otroligt!

Kram Gugi

Helena, The Swenglish Home sa...

Jajemen, svarta tulpaner är det där på den vilda ängen.
Hälsningar,
Helena

Sofia sa...

Smarrigt!
Tycker den är fin och att du är jätte duktig!!! Sånt där skulle jag aldrig ha tålamod med....
Stor kram
Sofia

A House With A View sa...

Ja du kan du Sanna!!! Gud så snyggt och proffsigt!!!! Verkligen en lyckad och fin tårta!!! Önskar jag hade sådana färdigheter!!!

Kraaaaaaaaaaaaam aka

A House With A View sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Gardenhouse sa...

Mm vad den ser både god och fin ut tårtan!
Kram Sussi