I´d give up chocolate - but I´m no quitter ;)
Stop. Take a Moment. Breathe.
more Quotes

15 augusti 2012Hej och Välkommen!

Så här ser det ut hemma hos mig.

Inte så mycket piff på den här sidan. Vi håller mest till på baksidan av huset, på vår stora nybyggda veranda. Nytt för i år är amplarna. De ser inte så stora ut på bilden och de har vissnat ner lite nu, men när jag köpte dom var de gigantiska!

Gillar färgkombon


Tänkte jag skulle visa er hur mina Endless Summer hortensior har artat sig under sommaren. Som ni ser har jag blommor!! Det tog "bara" TRE år! Men jag är överlycklig över att äääntligen fått blomning! Pratar lite med dom varje dag och kollar så de har det bra ;)Det här är den första blomklasen (längst ner till höger på bilden ovan) som nu har intagit en blå-lila ton. Jag köpte plantorna med blå blommor från början. Vill man att de ska behålla den färgen ger man dom aluminium-sulfat.

Jag tycker det är jättefint med färgskiftningarna. Blommorna står sig fina länge och det kommer fortfarande nya små knoppar. Hoppas bara de hinner slå ut och blomma färdigt innan frosten tar dom. Själva blomningen kom igång sent, trots att det fanns massor av knoppar tidigt.Men vad hände på den andra sidan??


Ett mysterium...
Här finns inte en endaste blomknopp!


Men, jag har en teori...


Vi hade en ganska lång och varm höst 2011 och den plötsliga värmen fick växterna lite ur balans. Många växter sköt nya skott och knoppar. Det gjorde även hortensian på denna sida minns jag. Sedan kom frosten och det blev ett abrupt avbrott på alltihopa. Knopparna dog och blev svarta. Kanske därför den inte blommar nu..? Kanske.


Som sagt, bara en teori. 


Jag kan ingenting om växter. 


Men, jag studerar dom från år till år, skriver ner utvecklingen och tar bilder - i hopp om att jag ska lära mig någonting med tiden. :) Bilder från morgonen:
Ha en fin dag!

Tack för att ni tar er tid och hälsar på hos mig.12 kommentarer:

Tant Åsa sa...

Underbara planteringar, vad fin du har. Kramar Åsa

Celestial Charms sa...

Such a beautiful hydrangea bush, the color of the blooms are so very rich and vibrant. I think you know more about gardening than you think! Very pretty.
Maureen

Sofia sa...

Halloj!
Så underbara blå nyanser!!! Härliga!
Du har sååå vacker veranda också....
Fint med den blå nummerskylten till de blå färgerna! Där har du tänkt till...
Kram kram
Sofia

Tina sa...

Tack för den fina rundvandringen!
Ert hus är så vackert!
Hortensia är min favorit, har flera buskar hemma. De blommar något så otroligt i år, förra året var rådjuren o gnagde av många knoppar..

Kramen

Rosa i huset i vitt sa...

Jättefina hortensior..och huset är så vackert

Kram Rosa

Gugis Pärlor sa...

Go kväll Sanna! Tack, tack för snälla kommentarer! Snygg trappa och ingång, ljuvligt med hortensiorna vid sidan om... Man kan inte alltid veta med växtligheten, men båda ser ju livskraftiga ut så nog lär den andra få blommor också förr eller senare! Tro mej ;O) Ha det fint ♥

Sofia sa...

Hallå igen!
Hi,hi. ja vem vill inte ha ett plåtskåp!?! Fortsätt du med övertalningen....
Jo, jag brukar köra på med butiken fram till jul.... om vädret tillåter alltså...
Göra must.. det vore nått! Vi får se...
Kraaaam Sofia

Systrarna Hjertén sa...

Vilken underbar veranda ni har, så charmig! Jag har ju också ett gammalt putshus men vi har byggt en ganska stor altan utanför var entré, då det är där vi har kvällssolen. Inte lika charmigt men ack så härligt - när väl solen skiner!

Fina blommor du lyckas hålla liv i!

Trevlig helg!

A House With A View sa...

Vilken himla fin veranda du har även på framsidan Sanna!!! Charmig! Och så kanonfint det blir att ha de båda buskarna på var sin sida av trappan!! Bra val måste jag säga! Ser fram emot fler bilder när de växt på sig ytterligare!!

Kraaaaaaaaaaaaaaam aka

KarenSue Farash sa...

I wish I could grow them. I have tried several times, they become sticks with one leaf. I see them in other yards, maybe I will try again.
I think they need some cold weather.
Love love love the color change.

PERNILLA sa...

åh det var något nytt för mig det där med att vattna med aliminium sulfat ...ska testas...*ler

Kram

Pernilla På Piazzan

Louise Alexandersson fotografier sa...

härliga färger och vilken fin veranda

kram l