I´d give up chocolate - but I´m no quitter ;)
Stop. Take a Moment. Breathe.
more Quotes

1 augusti 2012


Utflykt


* Del fem *


Vi har kommit fram till sista delen av min och vännens utflyktstur. En mini-serie där jag berättat om det ena fantastiska stället efter det andra. Totalt besökte vi sju platser under denna dag och vi kom hem helt lyriska!

(och bilen full med kassar..)

I förra inlägget befann vi oss i Ledberg, strax utanför Malmslätt/Linköping och från det underbara krukmakeriet fortsatte vi sedan i riktning mot Linköping och ut till Slaka. Klockan har hunnit bli fem på eftermiddagen och vi är inte helt säkra på om nästa ställe har öppet... men vi chansar.

Kanske känner ni till den?


Hus-Modern heter det och drivs av Erik och Tora.

Vi svänger in på gårdsplan och frågar om de har öppet- jajamensan! Bara gå in och kika! En liten butik som inryms i källarplanet på deras hus. Jättemysigt! Här finns allt du behöver för att safta, sylta, baka och många andra kök- och inredningsprylar därtill.

Här blev det inga bilder men, de har en nätbutik ni kan titta in i - www.hus-modern.se - och inte kan man åka tomhänt ifrån ett sånt här kalasställe heller.. ;)


Från Slaka kör vi mot Nykil och tar höger in på en liten grusväg med supermysiga lantställen runt omkring. Molnen har börjat hopa sig och åskan mullrar i fjärran, det ser ganska mörkt ut på himlen, men ingenting ska stoppa oss från att nå det sista utflyktsmålet på kartan. Vårt absoluta, ultimata, mest fantastiska av alla fantastiska ställen vi varit på under dagen, nya favoritställe... Billa Gård!

Öppet varje torsdag till och med 16 augusti 17.00 - 21:00


Kanske har ni läst om Björn och Markus i någon inredningstidning? De driver Country Interior Scandinavia tillsammans och erbjuder bland annat styling, uthyrning av hus och försäljning av inredning och antika föremål. Vi blev alldeles mållösa när vi klev in genom portarna till denna stora röda lada. Det första vi ser är världens finaste stall!!


Troligtvis det renaste vi sett också.

Vägg i vägg med stallet ligger deras showroom där de säljer sååå mycket fint! Vi går varv efter varv efter varv.. insuper atmosfären, myser, tittar, beundrar och kan inte tro våra ögon! Stället kryllar av folk överallt, därför blir det inga bilder från butiken, tyvärr. Det hade varit så roligt att visa er hur det såg ut där inne. Gillar ni vit keramik, antikt, lantligt och klassisk stil, målade möbler, rustika föremål och lite herrgård - åk dit! Ni får en riktigt fin upplevelse. Vi tyckte också att priserna var fördelaktiga, jämfört med många nätbutiker.


Utanför ladan står ett jättefint växthus som vi tar en titt in i. Ser ni golvet och vinrankorna i taket?? Underbart! Vid sidan av växthuset ligger en köksträdgård och hönshus.Magen kurrar och vi bestämmer oss för att gå bort till orangeriet och äta smörgåsbuffé. En varm, hemtrevlig känsla sprider sig i kroppen när vi stiger in genom de ljuvliga dubbeldörrarna. Supersnyggt inrett! Vi drar efter andan. Stilen är klassisk, lite engelskt och jaktinspirerat. Vi tar plats vid ett av matsalsborden och det känns verkligen som vi sitter hemma hos Björn och Markus och äter ;) Vi njuter i fulla drag av både inredningen och våra tallrikar som är fyllda till bredden med diverse ostar, oliver, gott bröd, fikonmarmelad och skivade päron. 
På vägen ut stannar vi till och beundrar den charmiga inglasade verandan och jag ser också en väldigt fin trädgård där bakom hörnet med "rabatt-rondeller" och grusgångar.


En sista runda in i butiken blir det, samt några inköp, bland annat en fin form från Miljögården. Så en liten titt in i stallet igen på vägen tillbaka till bilen.


Vill ni veta mer om Billa gård och vad de har att erbjuda, ska ni besöka hemsidan:
www.countryinterior.com
Vi känner oss helnöjda efter denna utflyktsdag!

Så många intryck att smälta och bästa resesällskapet.

Det här kommer vi leva länge på :)


Ha en fin dag!Psst!
Om du har missat någon del i min serie, kan du klicka på respektive länk här nedan:
Del ett - Ulfåsa möbler och Fornåsa loppis
Del två -  Boställets Vedugnsbageri
Del tre - Hantverksgården i Ledberg
Del fyra - Ledbergs Krukmakeri
Del fem (enligt ovan) Hus-Modern och Country Interior Scandinavia7 kommentarer:

Rosa i huset i vitt sa...

Dit kanske man ska åka ...lite nostalgi i dom trakterna runt Slaka och Nykil också ...Min mormor är född i Malexander men bodde i Nykil sen ...så mamma är född och uppvuxen i Nykil och vi hade sommarstuga där i flera år.

Ha en bra kväll
Kram Rosa

Carolyn sa...

That sounds like a lovely way to spend a day. I love the greenhouse.

I hope you are having a good summer.We are finally getting a little rain which the garden really needs,

Take care,
Carolyn

Gugis Pärlor sa...

Halloj! Jag tappade nästan andan när jag läste igenom dina rader (fniss) Vilka otroliga smultronställen ni hittade då!!! Dom ska jag lägga på minnet minsann... Underbart göra ni har i trädgården hemma med. Supersnyggt blev det!

Kram Gugi

A House With A View sa...

Guuuuuuuuuuuuuud vilken resa!!!! Så himla kul!!!! Jag blev helt såld på den vackra verandan och skulle gäääääääääärna vilja gå ett eller flera varv i den trädgården:))) Och så fint i ladan, my god!!!!!! Tack för fin inspiration!!

Kraaaaaaaaaaam aka

Celestial Charms sa...

It is wonderful to live in such a pretty area, with lots of nice places to visit. Glad to see you are taking advantage of being outdoors for the summer season.
Maureen

KarenSue Farash sa...

What fun for you all!! I wish I could go, you make these places sound so fun...Great job!
Hugs~SueBee

Tina sa...

Du har alltså vart där ja, har läst om deras loppisar mm.
Så fint och trevlig ni har haft det, en riktig sommartur!

kraam