I´d give up chocolate - but I´m no quitter ;)
Stop. Take a Moment. Breathe.
more Quotes

1 februari 2013
Tick-Tack

Fina farfars-klockan har kommit upp på väggen och den tickar på för fullt. Somliga blir stressade av tickandet men jag finner det ganska rogivande konstigt nog. Igår kväll slumrade jag till i fåtöljen med ljudet i bakgrunden och det kändes väldigt behagligt just då i alla fall ;)
Men något vajsing tror jag det är med ding-dongandet, för det blir inget dånande "pling-plong", utan låter mer som "knirr-knarr" - och när klockan till exempel står på halvsju, då slår den SJU gånger och när den sedan blir sju, slår den EN gång. Ska det inte vara tvärtom??


Hur som helst kanske jag ska vara glad för att den inte sätter igång och mycket ljudligt ding-dongar varje hel och halvtimme, för då hade jag nog blivit tokig ;))

Med det sagt, vore det ändå kul att veta hur den fungerar. Kanske du vet?Bitarna börjar falla på plats i rummet. Utan att på något sätt ha planerat det, så passar farfars-klockan väldigt bra in med det loppisfyndade skåpet ni såg i förra inlägget (tack för responsen!) och soffbordet som går i indisk stil. Men nu räcker det med mörka träslag här inne. Det får inte bli för murrigt känner jag.
Nu åter till städningen och förberedelser inför helgen som bjuder på lite allt möjligt. Det blir födelsedagsfirande både här hemma och hos andra, middag med släkten och heja på dotterns match på söndag.


Ha en fin helg!

kram


11 kommentarer:

Bodil Brink Morse sa...

Hejsan!

Vad fin klocka, jätte tjusig. Skulle vilja ha en sån i vårt hus.
Men jag tror det gör ding-dongandet bakvänt. Som jag kommer ihåg ska sen slå en gång vid halv och sen sju gånger om klockan är sju.
Men hur man ändrar det har jag ingen aning om.
Låter som en busy helg ni har framför er med firande och match.
Här ska vi ta det lugnt. Matilda har en play date på lördag och så ska vi fortsätta fixa golvet i badrummet. Det tar sån himla tid att få väck allt papper, bläh. Vill ju bara måla det och ha det gjort.
Ha en fin fredag.
Kram Bodil.

Rosa i huset i vitt sa...

jättefin klocka ...har en som nästan är likadan som har varit min pappas Farfars
ha en trevlig helg
kram Rosa

Anonym sa...

Tickandet för mig kan också vara rogivande, bara den inte slår varje kvart, hehe! Fin klocka!
Champagne är ju så gott men nu är det en dansk öl som gäller!

kram Tina

A House With A View sa...

En myyyycket vacker klocka, wow! Vilket fynd! Och den gör sig så fint i rummet med både skänken och de fina kuddarna, klockrent!! Charmiga möbler du har Sanna, my cup of tea:)))

Önskar dig en fin fin helg!

Kraaaaaaaaam aka

Tant Åsa sa...

Mysigt med gamla grejor, jag har också en gammal klocka men den går inte alls. Jag har den bara för prydnad. Jag tror att jag skall fota den och ta med den på bloggen. Ha en trevlig helg och tack för att du tittade in på min blogg. Kramar från Åsa

Lussan sa...

Klockan blev jätte fin på väggen där. Jo nog brukar det var så att den slår ett slag på halv och 7slag vid kl 7. Hoppas du kommer tillrätta med den.

Grattis i efterskott till sonen din och hoppas ni får ett härligt födelsedagsfirande;)

Kram Lussan

Sofia sa...

Jag hör också till dem som gillar att det tick-tackar i bakgrunden!!! Det är rogivande... =)
Kram på dig och fira på!
Sofia

Celestial Charms sa...

The clock really looks nice in that corner. I'm not well versed on the workings of clocks, but it sure is pretty. The pillows add just the right amount of color. I love patterned pillows, and the colors on those are so very vibrant.
Have a wonderful weekend.
Maureen

Gugis Pärlor sa...

Hej Sanna! Måste bara säga grattis till en sådan fin klocka! Och tick-tackandet är som ljuv musik i gamla klockor... Njut!!

Kram Gugi

Carolyn sa...

Hi Sanna,
I hope your winter is going well. The clock looks lovely. We have a clock that chimes every 15 minutes and I hardly notice but when our children stayed overnight they said it kept them awake.I guess we got used to it.
Thank you for your kind words about the winter skate. I enjoyed it so much.
Carolyn

Anonym sa...


Hej, jag tror att det är så här, att när man ska ändra klockan, så måste man alltid flytta visarna medurs, annars blir hel och halvslagen fel håll, så att säga!
Är inte hundra på att det är så, men försök med det!

Kramen. Mor