I´d give up chocolate - but I´m no quitter ;)
Stop. Take a Moment. Breathe.
more Quotes

15 oktober 2009

Färdigsytt

Tyget jag visade för några dagar sedan har nu blivit en duk.


Ja, nu är det ju inte så svårt att sy raka sömmar runt en rektangel. Ingen märkvärdig uppgift, men jag tycker det blev fint med den härligt orangea färgen. Jag gjorde den extra lång så den går att använda när vi tar fram iläggsskivorna till bordet. Det är sällan man hittar en duk som är 3 meter lång... då får man sy själv.

Förutom den gången vi var på Teneriffa och letade dukar. I en liten liten butik helt inredd med dukar från golv till tak stegade vi in och frågade om de hade någon duk på minst 3 meter. Butiksinnehavaren tappade hakan och vi kunde se hur han tänkte och funderade. Hur stort bord har ni egentligen?! Jag tycker inte det är så konstigt, eller?

Men, han letade faktiskt fram en duk åt oss och den var jättefin! Vit linneduk med små blommiga brodyrer och hålmönster runt om. Dessutom ingick 12 stycken linneservetter. Alltsammans för 300 kronor! Gissa om vi var nöjda och glada när vi gick därifrån. Ett roligt minne vi har från en skön höstsemester.Det blev tyg över och eftersom jag tycker det är så fint ville jag inte bara slänga in det bland stuvbitarna. Kom på den briljanta idén (om jag får säga det själv*fniss*) att jag äntligen kunde byta motiv i tavlorna över soffan. Det är många före mig som gjort likadant så jag ligger lite efter med den idén. Har haft ett marint tema med stjärnor men det känns så somrigt så det här blir bättre.Ja, så då blev det en makeover av soffan också (nu när jag ändå är igång liksom...) tänk vad det går att förändra bara genom att byta ut färger och lite kuddar.

Nedan en bild på "sommarsoffan" före höstens makeover.


Nu är det så att jag inte hade tänkt lägga ut några "soffbilder" över huvud taget, men när jag börjar blogga så springer både tid och text iväg... jag kommer på saker efter hand jag skriver och så blir det som det blir.

Så nu till vintern när det inte finns så mycket att berätta om kring våra byggprojekt utomhus, kommer det nog bli lite annat att blogga om under tiden.

1 kommentar:

Carolyn sa...

You have made everything look warm and cozy for autumn and winter. Your tablecloth looks so pretty and great idea to frame some leftover swatches.
Take care,
Carolyn