I´d give up chocolate - but I´m no quitter ;)
Stop. Take a Moment. Breathe.
more Quotes

1 oktober 2009

Min Egen Trädgårdsbok

Tänkte jag skulle bli bättre på det där med trädgård. Sa i ett tidigare inlägg att jag inte är någon trädgårdsfanatiker och det står jag för fortfarande.

Min vision är att jag någon gång i framtiden kommer att ha en fin trädgård med grön gräsmatta, några frodiga fina buskar och klängväxter och kanske någon lätthanterlig rabatt. Inte för mycket begärt tycker jag. Mitt krav är att det ska vara lättskött. Jag tänker inte ligga på knä och rensa ogräs.

Men eftersom jag vet att jag är urusel på att vårda en trädgård kommer jag börja med små, små steg. Jag har inte den blekaste aning om hur växter ska skötas. Därför har jag skaffat mig en trädgårdsbok som kan hjälpa mig att hålla ordning på vad jag planterar och hur de ska skötas under årstiderna. Som sagt, jag börjar smått så förvänta er inga oaser hemma hos mig!

Hittade en helt bedårande anteckningsbok med fina illustrationer och förvaringsfickor. Här finns inga tips eller kom-i-håg förtryckta utan du får skriva ner allt själv. Tanken är att jag skriver ner och sparar precis allt här. Inspiration, skisser, skötsel, färger, foton, ideér mm.


Min egen trädgårdsbok från Ordalaget
(Gardener´s Organizer)

Här följer ett smakprovVarje avsnitt har en flik för att snabbt slå upp sidanMycket plats för anteckningar av olika slagFicka för fröpåsar och annatDå och då står en del citat inskrivna - väldigt vackert


I slutet av boken anges användbara hemsidor man kan besöka för tips, råd, inspiration och internetbutiker.

Så många fina illustrationer i boken så jag var tvungen att sätta ihop ett kollage av några styckenBoken köpte jag hos Adlibris

***

Mitt första uppdrag blir nu att skriva ner skötselråden för hortensiorna "Endless Summer" jag planterade framför huset för någon månad sen. De är fortfarande jättefina och lyser upp i höstrusket med sin blå färg.
 Lite hängiga börjar de bli men det är bara naturligt fram på höstkanten har jag läst mig till - se där, har lärt mig nåt i alla fall!
Sedan blir det klängrosens tur...

Under vintern tänkte jag försöka fundera ut vilka växter som kommer att passa hemma hos oss så kanske vi kan plantera något till våren och något till nästa höst. Vi får se, vi är inte där än...

Som avslutning på detta långa inlägg ska jag tipsa om en blogg som jag tycker att ni ska besöka. Den heter Aiken House and Gardens och är helt fantastiskt fin! Om ni gillar prunkande trädgårdar, gammaldags romantik med rosor, toile, spetsar och Anne på Grönkulla ska ni definitivt kika in här!

PS. Vår egen trädgård kommer inte vara i närheten av denna - nånsin!

1 kommentar:

Carolyn sa...

Hi Sanna,
that is a smart plan to start small and keep good records of your garden.I take lots of pitures of my of the good and the not so good so in winter I enjoy them and make notes to improve the weak areas.
I love your garden record keeping book.
I was so surprised to get to the bottom of your post and see my blog recommended.Thank you so much.
Take care,
Carolyn