I´d give up chocolate - but I´m no quitter ;)
Stop. Take a Moment. Breathe.
more Quotes

22 juli 2011



Nu har rutstaketet kommit på plats.

De två liggande bräderna som löper utmed hela långsidan är endast grundmålade, det ser lite blekt och konstigt ut just nu. Men det ska bli bättre. Planen är också att plantera några fluffiga buskar för ett mjukare intryck. Något som tål mycket sol och värme, för här blir det hett under varma sommardagar.





Trappan ska också få någon sorts sida, men det verkar knivigt att få till det med samma rutmönster. Det kanske blir något heltäckande där... men vi grunnar på det tillsvidare. Någon av er som har förslag på hur vi kan göra?





Det är helt underbart att öppna dörrarna och ta klivet ut på verandan varje morgon. Här spenderar vi mycket tid just nu och det är så skönt att sitta här på morgonkvisten, äta frukost och lyssna på fåglarnas kvitter. Huset hade varken dörr ut till baksidan eller någon uteplats tidigare, så det är stor skillnad för oss. I många år kånkade vi runt på bricka efter bricka med mat och porslin varje gång vi ville sitta i trädgården och äta eller fika. Så mycket jobb det var! Höll på att bli galen! Är evigt glad för att vi slipper det nu. Kika här så får ni en idé om hur det såg ut på den här sidan tidigare.




 
På vår veranda ser det fortfarande lite spartanskt ut (därav bristen på bilder härifrån). Men idéer finnes! Ingen bristvara på dom hihi. Det tar lite tid att sätta dom i verket bara. Ett bord köptes på Blocket redan för två år sedan (som är stentungt!) men vi har inte haft några stolar till det. Vi har suttit på diverse andra trädgårdsmöbler och större delen av den här sommaren har vi släpat fram och tillbaka på våra matsalsstolar inifrån. Jisses! Vilket slit o släp. Men nu äntligen slipper vi det.

 Efter mycket funderande och velande fram och tillbaka, föll valet på de här:



 
Eftersom möblerna står under tak och är relativt skyddade mot regn, tyckte jag att vi kunde välja en "vanlig" stol. Stolen är av flätad bananblad och kommer från Jysk. De hade ett väldigt bra pris på dom nu i sommar - 250 kronor styck! Aningen tunga men väldigt bekväma. Jag hade tänkt skaffa en snygg vit dyna till varje sits också, men det får vänta till nästa år - kanske ;)

En taklampa ska snart hängas upp över bordet. Men, belysning är verkligen inte lätt att välja.

Jag velar hela tiden mellan olika modeller, blir nästan tokig på kuppen. Varför finns det sååå många snygga lampor?? Hur ska jag kunna välja "bara" en..?! Stilen är någon av de här som jag har i min inspirationsmapp:

 
bilder från nätet
Tillsvidare har jag fått låna en taklampa av mamma som hon inte har användning för. Den ska fräschas till och skärmarna ska bytas ut till mindre modeller. Bra tips förresten, varför inte låna en lampa av någon annan med liknande stil och se hur det ter sig i ditt eget tak. Smart va?

 



Och OM taklampan trivs hos oss och vi med den, kanske den blir kvar på obestämd tid...


vem vet ;)


Önskar er en fin dag

Happy weekend!



Posted by Picasa

9 kommentarer:

Gugis Pärlor sa...

Hej Sanna!

Vilken pärla du har där! Jag förstår att ni njuter varje dag av att få sitta och speja ut i trädgården och så mycket mera praktiskt att föra grejer rakt ut än kånka dem runt huset ;O) Jättebra jobbat och framförallt SNYGGT!! Kanske det går att fylla ut trappan med samma trämaterial som den har vid sidorna? Bordet är jättefint det med och stolarna blev ju så perfekta där! Även jag är gaaalen i lampor och har flera än jag någonsin får att passa just därför... blir till att byta nu som då blink,blink...


Trevlig helg!

Kram Gugi

Helena, The Swenglish Home sa...

Hej Sanna,

Först och främst, tillåt mig utbrista ett litet "ÅH" och "MUMS" om ditt förra inlägg, där dina supersnygga foton på de superläckra muffinsskapelserna får saliven att rinna till direkt. (Blir bra till sidan 23 eller så i boken !?!)

Och så er verandra då... en bit av den amerikanska södern mitt i Sverige (eller södra Sverige om vi skall vara geografiskt korrekta), fast på snyggt svenskt vis. Fint med rutmönstret nere, och bananstolarna sitter ju som en smäck där! Lite New England-känsla, mycket sommarkänsla och så bra pris!

Ja, den verandan kommer nog att bli väl använd, come rain, come (- too hot - ) shine.

Kramar till dig och hoppas att du har det gott i sommaren!

Helena

A House With A View sa...

Men ååååh vad himla fint det blev med rutstaketet!!!!! Det hamnade direkt i min inpspirationsmapp!!!! Vi har ju också en nivåskillnad på vår uteplats och ev. ska altanen rustas nästa år och så där skulle jag också vilja ha det!! TACK för hääärlig inspiration!!! Jag skulle bryta av med heltäckande sidor vid trappan vilket jag tror ger ett stilrent intryck, ev. risk att det blir för mycket annars? Och så fina stolar! Perfekta!! Bra att de är tunga så de tål lite blåst!! Lamporna var också jättefina! Den lampa du lånat liknar nästan på pricken den översta lampan på bilden ovan. Du kanske ska prova att ta av lampskärmarna och byta till sådana lampor och se hur det blir? Men lampan är jättefin som den är också tycker jag!!!

Ang. din fråga om skorna, näää, det blev inte dem, hihi. Köpte ett par andra istället, lägger ut dem på bloggen sen får du se :)

Stooooooooooor kraaaaaaaaaam aka

SwedishCorner ~ DownUnder...Pernilla sa...

Vilken fin veranda :)

Förstår att ni spenderar mycket tid där!

Kram från Australien♥

Tant Åsa sa...

Jättefint, ni är så duktiga du och din man.

Systrarna Hjertén sa...

Tack för din kommentar kring mat till min allergiska dotter och tack även mor maggan för hennes kommentar.

Ja, ett problem är att det man bakar blir väldigt kompakt och lätt sten hårt (påminner om trolldeg).

Idag provade jag att göra stora maränger, men de blev FÖR sega! ;D

Mvh
Frida

madeleine sa...

Med risk för att låta som en fjortis: Shiiiiit vad snygg veranda!! Vinner jag på lotto bygger vi en exakt likadan! Dags att börja spela!! ;)

Pernilla sa...

Vilken underbar veranda! Helt sagolik <3 Like alot!

Anonym sa...

Hej! Jag har letat och letat för att få inspiration till en veranda och helt plötsligt hamnade jag på din blogg, vilken vinstlott! Att dessutom få beskrivet steg för steg hur den har växt fram och se det slutliga resultatet är helt fantastiskt.

En utmaning som jag sitter i vid skissande på vår veranda är att få proportionerna att smälta in med befinligt hus. Med detta som bakgrund undrar jag viket golvmått er härliga veranda har?

Tusen tack för en otroligt inspirerande blogg och underbar veranda! Carina