I´d give up chocolate - but I´m no quitter ;)
Stop. Take a Moment. Breathe.
more Quotes

2 december 2011

Kitchen - Diner



Sååå.. jag tänkte ni skulle få se några bilder från mitt kök.
(nu när det är städat o fint)

Eller ja, en halv del. Närmare bestämt matplatsdelen. Och här sitter vi jäääättemycket! Not!! Nästan aldrig faktiskt. Det är sant! Av någon anledning brukar bordet bli överbelamrat av diverse pysselprojekt (som har en viss förmåga att dubblera sig och aldrig bli färdiga) och en dator, hm... undrar vems?






Matta eller inte matta?

Jag är en aning motstridig till mattor under matbord. Men ibland funderar jag ändå på att skaffa en. Är lite velig i frågan. Tycker de är i vägen när man ska dra stolen fram och tillbaka och så fastnar de i mattkanten. Så fasar jag över städning och dammsugning också...

Men, det skulle se bra snyggt ut!







Tallrikshyllan tjänar som bokhylla åt några av mina favoritböcker. Här byts det lite efter säsong och nu har mossgranarna fått flytta in hit också. En stor glasburk med värmeljus har jag alltid ståendes här - och den blir snabbt tömd vid den här årstiden så det gäller att bunkra upp ett lager ;)







I bakgrunden, vårt platsbyggda skåp som jag gillar jättemycket. På bänken håller jag just nu på att färdigställa "glöggbordet". Där kan man hitta några olika sorters glögg, hemlagat godis, pepparkakor o annat gottigott under julmånaden :)



 


Har tagit fram några juliga saker som t ex den röd/vita vävda duken från Nyblom Kollén. Den har hängt med några år nu. Jag gillar den klassiska röda julen och det passar särskilt bra i vårt kök. På bordet, en liten gran i en gammal potta med några tyghjärtan upphängda.

I år har jag tänkt att gå på den sparsmakade stilen vad gäller julpynt - får se hur länge det håller ;)


Ha en trevlig helg!


I helgen ska vi till den traditionella julklappsleken med stora familjen.
Tjugo spelsugna barn och vuxna kommer sitta som på nålar, tjoa o tjimma och slå tärning varv efter varv och samla på sig så många paket som möjligt - innan tiden rinner ut!! Åhå så spännande det blir!
Vuxna blir som barn på nytt *fniss*

KRAM

12 kommentarer:

Linda- Vildros och kaprifol sa...

Har inget minne av att du visat du URFINA kök tidigare.... Allt så otroligt vackert!!

Mossgranarna gjorde sig fint där i tallrikshyllan :)

Ha en jättekul helg och hoppas du kammar hem många fina julklappar!!

Kraaam på dig vännen

Helena, The Swenglish Home sa...

JA men OOOOH, AAAHH och fasen så SNYGGT ert kök är! Tapeten, pärlsponten, tallriksyllan, platsbyggda skåpet, ditt pynt, ALLT är underbart vackert och inbjudande!!!

Jahapp, då är det bestämt! En dag, en dag någon gång i livet, skall jag minsann försöka bjuda in mig på en fika i ditt vackra kök, byta mossiga idéer och fnissa lite på blossystrars vis... :-) Hehe, nu är du varnad... :-) :-) :-)

Och Sanna, ditt kök ser vi gärna mer av - fantastiskt fint!

Pepparkaksmjöliga kramar,
Helena

Annelie sa...

Himla mysigt du har det i köket.
Förstår inte varför ni inte sitter där?
Kanske nu när det är pimpat inför julen att det lockar mer.
Vilken söt duk med tofsar på.
Har också en bokdisplay i köket och den diggar jag starkt. Just för att den är så lätt att byta efter tycke och för att det ser hemmigt ut.
Matta under bordet var jag också tveksam till men vill inte vara utan nu när vi har det. På vintern blir det sååå mycket mysigare. Jag köpte en berbermatta med melerat i så man ser inte smulor och småspill. Den var så pass billig att den kan bytas ut om några år när valpen är vuxen och barnen spiller mindre.

Kraaaamar,

Annelie

Tant Åsa sa...

Supermysigt kök, fantastisk tapet. Julstämningen går att ta på, mysigt. Hälsningar Åsa

Wendy sa...

I love it--and I *adore* the magazine rack! More pictures for the file folder of ideas. I think you need to get your own tab in it.:)

Wendy

Carolyn sa...

Your kitchen/dining area is beautiful! I love the wallpaper and the wooden ceiling.

Hope you all have a lovely weekend-sounds like lots of fun!

Carolyn

A House With A View sa...

Heeeeelt uuuuunderbart kök!! Håller med de ovan, allt är helfint!! Gillar köksluckor, tallrikshyllan och vilken underbar tapet!! Riktigt snyggt pyntat och lamporna ovanför bordet passar in jättebra!!! Wow!!!! Har inte heller något minne av att du visat köket förut?!

Önskar dig en riktigt fin lördag!

Kraaaaaaaam aka

Gugis Pärlor sa...

Heeeelt underbart kök! Och ditt inbyggda skåp älskar jag också! Fint med glöggserveringen och godisbordet där ;D Ha den finaste kväll och hoppas på att du har turen med dig så du får många fina klappar ;O)

Kram Gugi

Anonym sa...

Jätte fint kök du har, du funderar över en matta, jag har en tycker det funkar bra men våran är inte sladdrig ,Jag hade valt en ljus under dit bord så skulle det knyta ihop med övrig inredning. Jag undra hur har du gjort mossgranarna vad har du för stomme under?

Milla sa...

Tack för din uppmuntrande hälsning hos mig! Hos dig fanns ju en massa fint att titta på. Jag är ingen pysslare själv alls men tycker det är så fint att se hur andra grejar! Kram Milla

Tina sa...

En så snygg header, den är så vintrig o fin!
Vilket fint kök!! Det här med matta under matbordet känner jag igen, kanske skulle vi starta en klubb för oss som velar..he he.

Stor kram till dig

Cooking Gluten-Free with Anna sa...

Hejsan, ny till din blogg. Den är verkligen fin och otroligt fina bilder. Gillar inredning och dukning. Men har inte julat till det ännu hemma. Nu blev jag inspirerad! Har precis börjat blogga själv så det är kul att läsa andras. Tack.