I´d give up chocolate - but I´m no quitter ;)
Stop. Take a Moment. Breathe.
more Quotes

20 maj 2012




Annorlunda middagsträffar

Förra veckan berättade jag att vi hade mycket i görningen. Bland annat skulle vi delta i ett Dinner-Safari - ett middagsevent med trehundra medverkande par som åker runt i stan och äter hos varandra.

Kul idé och vi hade en jätterolig kväll!





Det är alltid lite pirrigt (och bråttom!) innan. Man har ju inte en aning om vilka människor man kommer att träffa under kvällen och inte heller hur stort avståndet är att ta sig till platsen. Många cyklar kors och tvärs genom stan, andra blir skjutsade eller slänger sig i en taxi om nöden kräver ;)


Förrätt, varmrätt och efterrätt intas nämligen på tre helt olika ställen!







Två veckor innan evenemanget får vi brev hem som avslöjar vilken maträtt vi själva ska ansvara för och så får vi veta vart vi ska infinna oss till förrätten. Dessutom medföljer ett "hemligt brev" som inte får öppnas förrän alla är samlade hemma hos dig själv. Ett namn och en adress är allt vi får veta. Sen gäller det att ta sig dit på angiven tid och hålla sig inom tidsramen! För här vilar vi inte på lagrarna precis!







En del förberedelser går förstås åt innan - i alla fall om man bor här i blåbärshuset ;)

Maträtter ska tänkas ut och varor inhandlas. Allt måste förberedas så mycket som möjligt i förväg och planeras, för när väl kvällen kommer hinner man inte stå och laga allting från grunden när gästerna står för dörren. Här måste allt flyta på! 






Så var det ju det där med städningen - ifall någon får för sig att gå husesyn...




och en hyfsad dukning...


Dukningen blev enkel och inte så mycket dekor på bordet eftersom maten också skulle få plats. Det blev ett  blått och vitt tema som fick växa fram under tiden jag dukade. Provade med två olika tallrikar och vi kunde inte bestämma oss, så vi provdukade med båda dagen innan för skojs skull... ha!


Vilken tycker du blev bäst och vilken valde vi..?







Svårt att veta hur mycket tid man ska lägga ner vid den här typen av middagar. Jag gillar ju att duka fint och pyssla normalt sett, men vad har folk för förväntningar till en sån här grej?? Jag har en känsla av att det skiljer sig ganska mycket från hem till hem och man behöver absolut inte ta i och lägga ner alltför mycket tid är min slutsats.






Åter till själva middagen.


Till förrätten hamnade vi hos ett jättetrevligt par i utkanten av stan. De bjöd på jordgubbar och mousserande jordgubbsvin som välkomstdrink. Sedan blev det smörstekta kantareller i croustader, sparris med parmaskinka strösslade med ost och pinjenötter och vitt vin. Jättegott!


Varmrätten hade vi fått på vår lott. Gulp!


Vi var alltså tvungna att se till att vara hemma lite innan våra gäster skulle anlända så vi kunde tajma in sista handlaget med maten. Vi började med varsin Mojito (sen flöt allt som en dans.. fniss) och bjöd sen på grillspett, spritsad duchesse-potatis, stark pesto-sås, sallad med grillad sparris och halloumi och så lite rött vin till det...


Ska erkännas att det var en aning nervöst att sitta och äta förrätt hos någon annan, samtidigt som man hade i tankarna att snaaart står det gäster och väntar hemma hos oss..! Men det är ju det som är själva grejen och lite kul också. Man får testa sig själv och se vad man klarar av - och det är ju lika för alla! ;)







Allt gick bra hemma hos oss som tur var och under middagen öppnade vi ett nytt "hemligt brev" som berättade vart vi skulle åka för att äta efterrätten senare. Lite tråkigt att bryta upp när man precis kommit igång och börjat få lite hum om vilka de andra var och sådär, men inget att göra åt.


Vi skiljdes åt och cyklade iväg på var sitt håll för att bekanta oss med ytterligare två nya par. Där hade vi så roligt att vi glömde bort tiden helt och hållet! Stod i deras fina kök och pratade en timme innan vi åt en helt ljuvlig hallon-pannacotta-paj med små chokladtryfflar, mousserande vin och kaffe. Mums!


Sen var magen full ;)






Som avrundning på kvällen samlas alla deltagare (runt sexhundra personer) under samma tak och får en chans att återknyta kontakten och stuffa runt ett par timmar på dansgolvet om man vill - och det gjorde vi såklart ;)


Under kvällens lopp har man alltså träffat sex par = tolv stycken nya ansikten man kanske inte hade sett eller träffat på om det inte varit för denna fest! Extremt kul och efteråt får man höra en del småroliga missöden också som hänt under kvällen. Ringer någon återbud kan det bli rörigt har jag förstått!

Något som alla funderar över är ju hur sjutton arrangörerna gör för att hålla ordning på allt och alla från år till år?!

teorier finns... allt från lägga pussel till datorprogram...


Ha en fin dag!


hoppas ni orkade igenom detta hemskt långa inlägg och att ni hängde med på förklaringen om hur den här middagen går till


(svar: blå tallrik)



8 kommentarer:

Tina sa...

Jag tänkte lite 'att oj dig har jag sett på Ica , dig har jag sett hos frissan´, är det inte du som..'.He he.
Kul med idel nya ansikten, jag hade nog varit lite skrajsen..
Men vilken grej, så intressant!
Dukningen gick inte av för hackor heller!

Kraam

Tant Åsa sa...

Vilken kul grej. Din måltid verkade intressant, det skall jag prova nästa helg. Kram åsa

Unknown sa...

Men härligt inlägg!
Jag satt ju nästan med där på ett hörn:).Halloumiost..mums!

Låter som en otoligt trevlig kväll!

Ni kör väl samma race nästa år va?

Kram

Gugis Pärlor sa...

Hej Sanna! Vilken intensiv helg du har haft! Jag minns förra årets som du berättade om då och... ojoj, hur är det bara möjligt att allt ändå funkar? Det är minsann inte lätt att hålla i de där trådarna! Önskar att något liknande skulle finnas här också... så om du får tag på det där dataprogrammet så maila mig!!! Lova!

Kram Gugi

Tina sa...

Jodå, snickaren ringde leverantören direkt. Men det blir en massa merjobb bara..vill ha ordning snart! Dessa två fönster är fasta, dvs de går inte att öppna. Då tyckte snickaren att de bara skulle byta kasetten med glas eftersom det var dem de var fel på. Vet inte om vi vågar det, sprillans nya vita enegiglas. Tänk om det blir märken på dem?!

kram

Bodil sa...

Hejsan Sanna!
Vilken absolut jättekul ide!
Förstår att det måste varit stressigt och lite nervöst. Men jisses vad kul och roligt att ni alla samlades sen efteråt. Tog ni kontakt med nån av paren som ni ätit hos/med på partajet efteråt?
Jätteskoj ide!
Vilken dukning blev det?
Ha nu en underbar tisdag!
Kram Bodil.

Sofia sa...

Tänkte väl det... blå tallrikar! Jag tyckte också de var bäst!
Tack för din fina kommentar hos mig!
Det där med att det känns i mamma-hjärtat var verkligen mitt i prick!
Ha en härlig vecka nu och...
Stor kram
Sofia

Helena, The Swenglish Home sa...

Hej Fröken Blåbär,

Precis som förra året när du berättade om er middagssafari så blev jag mållös och lite skraj, lite nyfiken, lite exalterad - allt på en gång... Vilket otroligt häftigt koncept! Och vad modiga ni är som är med! Det låter som om ni fick en himla spännande och trevlig kväll och just att ni alla på slutet samlas och liksom "följer upp" och kan prata mer och höra hur alla har haft det - lyckad avslutning på äventyret.

Dukningen var förstås - inte ett dugg oväntat - vrålfin och känns fräsch och väldigt blåbärsfrökensk. Hm, det där ordet skulle nog inte SAOL kännas vid, men du vet ju vad jag menar! :-)

Jag minns dina underbara livbojsservettringar - riktiga favoriter blev de bums hos mig, och jag blev nu påmind om dem och vill försöka komma till skott och göra egna i år... Får väl se hur långt jag kommer...

Kramar till dig och ha en fin helg!
Helena