I´d give up chocolate - but I´m no quitter ;)
Stop. Take a Moment. Breathe.
more Quotes

25 juni 2012Midsommarfirande

Hoppas ni haft en bra Midsommar!

Tänkte visa hur jag firar med min familj och berätta lite vad vi brukar göra. Midsommar har vi firat på många olika sätt, men de senaste åren har vi varit hos min mamma och hennes man som bor ute på landet. De hade gjort så fint och fixat med så mycket till vi alla skulle komma, femton stycken sammanlagt, som även skulle inkvarteras över natten.

Vi samlas tidigt på förmiddagen och börjar med kaffe och smörgås i trädgården.Sedan bär det av till skogen för att hämta björkar. De som stannar kvar plockar blommor på ängen till Midsommar-stången. I år hade min moster varit förutseende och plockat en stor hink hemma hos sig kvällen innan. Det var bra det, för det var lite svårt att hitta blommorna i år.När gänget är tillbaka med björkarna, hjälps vi åt att klä stången och dekorerar med blommorna. Som ni ser har vi en ganska liten och låg Midsommar-stång ;) och här är den färdigklädd med kransar och blomster...
Runt ett-tiden är det dags för efterlängtad sill-lunch!

Inlagd sill och matjes-sill, färskpotatis, gräddfil, gräslök och knäckebröd finns alltid på vårt bord. De som inte gillar sill får skivad skinka istället. Till det sköljer vi ner med öl och snaps.


Efterrätt: vaniljglass och jordgubbar


Så gott!


Mätta och glada går vi senare på tipspromenad i omgivningarna. Det brukar alltid bli diskussion kring frågorna (eller svaren) och det är gott om personliga motiveringar om varför man borde få ett rätt till... Vissa personer kan inte smälta att de faktiskt har fel *fniss*


Gick det inte bra på tipspromenaden kan man ta revansch i fem-kampen!


Bollkast i basketmål, skjuta boll i mål, färgmemory (som jag alltid går bet på, förutom i år!)  fiska spik med magnet mellan smala springor - inte lätt!!

Här nedan ser ni sista grenen - stövelkastning. En ny gren för i år. Det var inte så enkelt som många trodde att svinga den där stöveln mellan benen med spelplanen bakom ryggen. Roligt hade vi!


Efter dessa "tålamodsprövande" tävlingar pustar vi ut och tycker att vi är förtjänta av en smarrig tårta...


och under tiden har vi prisutdelning.
När kvällningen kommer sitter vi inne på inglasade altanen och pratar och skrattar med musik i bakgrunden till sena natten.


För en gångs skull sken solen över oss och vi kunde vara ute hela dagen. Fantastiskt!


Regnet kom först framåt åtta-tiden på kvällen. Tyvärr uteblev vår grillning och det var nog det enda som inte blev som det brukar. Efter en omröstning befann sig de mest grillsugna i numerärt underläge - dessutom var det ingen som ville gå ut och ställa sig i ihållande regn och sköta grillen liksom hihi ;)

Grillmaten blev mycket god lunch dagen därpå istället.


Just det ja! Vet ni vad? Vi glömde dansa!

Har aldrig hänt förut...7 kommentarer:

Helena, The Swenglish Home sa...

Kära Sanna,

Vilken alldeles ljuvlig midsommarbild du målar här och mitt svenska hjärta längtar ihjäl sig lite grand... efter att få fira midsommar i Sverige igen! Innan sönerna började skolan såg jag alltid till att lägga Sverigebesök runt denna härliga högtid, men nu är det ju stört omöjligt att få ledigt från skolan, och här börjar ju sommarlovet först om en månad!

Varje bild du bjuder på i detta inlägg är så vacker och så full av den där känslan som bara svensk midsommar på landet i solen kan framkalla. Och ni verkar i alla fall haft tur som hann största delen av dagen i sol innan regnet kom.

Tack för en härlig sommarberättelse och fina bildillustrationer därtill!

Kramar i massor,
Helena

Tina sa...

Så fint du beskriver era traditioner, de glöms lätt bort i allt stök..
Att ha lekar och umgås tillsammans är viktigare än vad man ska ha på sig mm, tycker jag!

Ha det fint o kram!

Gugis Pärlor sa...

Näää, hur kunde ni glömma DET!!?? Vilken härligt fin midsommar ni har haft! Roligt med så fina traditioner som samlar hela familjen... Gillar eran midsommarstång också.. väldigt vacker blev den!

Kram Gugi

A House With A View sa...

Lovely lovely lovely!!! Midsommar då den är som bäst!! Helt uuunderbara foton från ert firande! Kul att vi fick hänga med på ett hörn på ert traditionella firande! En sådan där liten ministång har vi också tänkt ha nere vid vår sjö, måste snygga till gräsmattan lite först:) Och vad kul att få se söta och sommarfina bloggerskan också, det är inte ofta man får en skymt av dig här inne Sanna, riktigt kul är det att se dig!!!

Och tuuuuuuuuuuuuusen tack för din kommentar hos mig - you made my day:))))))

Kraaaaaaaaaaaaaaaaam aka

Bodil Brink Morse sa...

Hejsan Sanna!
Vilken super trevlig midsommar ni hade. Det är så kul med traditioner.
Tack för att du visade det för oss.
Femkamp är något som jag tänkte vi kunde ha nästa år. I år spelade vi kubb och alla tyckte det var kul att spela det.
Ingen nypotatis blir det här till midsommaren men det går ändå.
Tack för din kommentar hos mig.
Kramar Bodil.

Melanie @ Country Cottage Living sa...

I'm so glad I discovered your blog! I hope you can read English!
love your ideas and the Maypole tradition.

Celestial Charms sa...

What a wonderful celebration. Love your photos, of course!
Maureen