I´d give up chocolate - but I´m no quitter ;)
Stop. Take a Moment. Breathe.
more Quotes

15 juni 2012School´s out!


Igår kväll höll skolan traditionsenlig avslutning i kyrkan.

För första gången på många år fick vi föräldrar, som har barn i nionde klass, tillåtelse att vara med och ta del av ceremonin. Hela kyrkan fylls till bredden av elever så det är endast i mån av plats som föräldrar får gå in. I år var det lika fullt som vanligt men vi lyckades få ett par platser så vi kunde stämma in i den vackra "Den blomstertid nu kommer" och lyssna på fina sånger från eleverna och de tal som hölls.


I slutet delades betygen ut till niorna och applåderna o glädjetjuten ringade högljutt när namnen lästes upp. Efteråt samlades ungdomarna för korttagning utanför kyrkan och tog emot gratulationer från nära och kära. För många blev det en ganska känslomässig stund, när de plötsligt insåg att nu är det över och att de kanske inte kommer träffa varandra på ett långt tag framöver. Bitterljuvt.


Känslorna svallar i ett mammahjärta också.
Vi hade några timmar hemma tidigare på dagen, mellan skola och avslutningen, och firade med hemmagjord smörgåstårta, blommor och presenter.Nu önskar jag er alla en glad fredag och trevlig helg!
8 kommentarer:

KarenSue Farash sa...

Hello my True friend!
My emotions swell reading about this wonderful ceremony. It's been 2 years since my youngest graduated from high school. It goes fast..
Congratulations to all!!
Enjoy your day~hugs~SueBee

Sofia sa...

Åh.. så gott och fint det ser ut!
Tycker alltid jag blir sentimental och tårögd på skolavslutningar... det räcker med att höra början på " Den blomstertid nu kommer"... för att dra igång mig.
Jo du, 14- åringar är inte heller lätta att få ut ur deras mörka rum.... he he, alltså samma problem här...
Ha det gott nu!
kram Sofia

Tant Åsa sa...

Smörgåstårtan ser så god ut. Tack för kommentaren, visst känns det konstigt att ha barn på gymnasiet till Hösten. Ikväll är sonen på middag med klassen, skall hämta klockan 23.50, måste försöka hålla mig vaken.

A House With A View sa...

Mmmmm det där ser supegott ut, ääälskar smörgåstårta!!! Och visst är det något särskilt att gå ut nian:)))

Stöööööööööööörsta kraaaaaaaaamen aka

Tina sa...

Jag har inte ätit frukost ännu och skulle gärna vilja ha en bit av smnörgåstårtan! Mums..avslutningen lät trevlig och kul!

kramkram

A House With A View sa...

Me again, tuuuuuuuuusen tack för omtanken...

Kraaaaaaaaaaaaam aka

Gugis Pärlor sa...

Det blev väl en trevlig avslutning! Mmm... bland det godaste som finns är smörgåstårta! Din ser jätteläcker ut! Vad använde du som fyllning?

Ha en fin midsommarvecka!

Kram

Sofia sa...

Hallå igen!
Visst blåser det här!!! trodde nyss att datorn skulle blåsa ut genom fönstret... man måste ju ha luft även om man sitter här...
Ja du, jag har inte en aning om hur mycket ägg en dvärghöna får... Än så länge är det bara ett, kanske blir det nått mer idag.Vi får se...
Kram kram
Sofia