I´d give up chocolate - but I´m no quitter ;)
Stop. Take a Moment. Breathe.
more Quotes

8 juni 2012


Hej hej!

Ett livstecken från mig :)


Just nu är jag ingen flitig bloggare och påhälsningarna hos er haglar inte direkt. Mitt huvud är fyllt av partyplaner (mycket av den varan här i år..) och andra närstående att-göra-saker som till exempel leta kläder till ungarnas skolavslutning. Pust och stön. Varför är det momentet alltid så stressigt??


Sonen slutar nian i år och det är knappt jag förstår det. Hur gick det till?! Jag behöver stanna tiden för att ta in det helt o hållet tror jag. Jag föreslog att han kanske skulle satsa på en kavaj till avslutningen och till min häpnad gick han med på det OCH fiiinbyxor! Efter tre intensiva timmar i varuhuset hittade vi allt han behövde och vi kunde pusta ut. Alla nöjda o glada :)Med dottern är det en annan historia. Nu har jag gett upp hoppet om att få se henne i klänning och finskor tror jag. Hon har aldrig känt sig bekväm i det och är man inte bekväm i sina kläder känns ingenting bra. Då har man bara en olustig känsla i kroppen istället. Det tog några år för mig att förstå det när hon var yngre men nu har jag släppt det. Frid o fröjd åt alla :)


Nej, här spenderas inga "galna" pengar på varken kläder eller skor och det känns ju ganska bra egentligen. Men, de få gånger vi beger oss ut i kläddjungeln har vi alltid svårt att hitta kläder som passar en tonåring. Jag reagerar särskilt på modet för unga tjejer. Antingen är det för mycket lull-lull och gullegull eller så är det väldigt lättklätt, kortkort och tygstycken som knappt hänger ihop. Varför?? Nej tack, säger jag. Som tur är har jag och dottern samma uppfattning på det området och det är superskönt!
Som ni kanske ser av bilderna är jag mitt upp i klipp- och klistra-tagen. Snart ska det firas stor födelsedag här och då blir det partaj! En av de roligaste delarna med att planera en fest är att skapa en trevlig atmosfär. Jag har en klar idé över hur det ska se ut och vad vi ska göra. Återstår att se om det blir som jag tänkt ;)


Burken har sonen gjort på slöjden. De fick en utmaning att skapa något genom att återvinna material. Det blev en korvburk och gamla kapsyler. Här är slutresultatet. Jag tycker den blev supercool.
Jag önskar er en fin helg!7 kommentarer:

Tina sa...

Partyplaner är ju aldrig fel!
Vilken tuff hatt, så kul idé.
Jag var aldrig den som gick i finskor o klänning heller, ändå så gick det ganska bra he he..
Lycka till med alla förberedelser!

kramkram

Helena, The Swenglish Home sa...

Jamen JA, den är ju supercool, burken! Heja återvinning - me like!

Jag förstår att ni med barn i skolåldern i Sverige nu har bråda tider - skolavslutningsbestyr av olika slag. Här märks ju inte skolavslutningarna på samma sätt alls, då skoluniformen verkligen är just det, uniform varje dag och även skolårets sista. Kanske blir det lite annorlunda när de blir äldre och det vankas olika partaj i och med stadieskifte, men just nu är det ganska lugnt. Fast det ordnas å andra sidan idel ädel temadagar när det skall kläs ut i "historiska personer"-utstyrslar osc, eller som snart, "Victorian Day". Jojo, hoppas de sätter lite pli i äldsta sonen då... fniss.

Jag har förstått på vänner med tonårsdöttrar att det just är ett elände att försöka finna kläder som varken är för puttinuttiga eller Britney Spearsiga. Inte lätt. Skönt att du och dotra delar tankarna om detta.

Hoppas att ni nu får fina avslutningsdagar och att vädret visar sig från sin bästa sida. Här har det regnstormat de senaste dagarna att det är svårt att tro att det faktiskt inte är november...

Kram,
Helena

KarenSue Farash sa...

I have never dressed boys! I do remember those days with my girls. All grown now so it's a lot easier. You are the party girl my friend!! The last one I had I got up at 3am and started chopping, by 5pm when it started I was done!! I won't do that again.
Enjoy your weekend my friend!!
xoxo
SueBee

Tina sa...

Jag läste just din hälsning om verifieringen, läskigt med ditt spam.
Jag kollar sällan mycket äldre inlägg än ett två tillbaka. Hur långt brukar de dyka upp?
Jag gillar inte sådant och isf åker min verifiering tillbaka igen..
Nä, jag köper mina macaroner. Där går gränsen, vilket jobb!

Kramkram till dig!

Gugis Pärlor sa...

Jag tycker att det är så coolt att du så helhjärtat går in för att planera häftiga partajs i förväg... Jag är mera typen "minuterna före" och "vad som råkar finnas i vägen"! Skönt att klädvalet är överstökat! Ha en skön söndag!

Kram Gugi

Sofia sa...

Ja, den blev verkligen riktigt snygg! Hälsa honom det... jag menar från en konservburkspysslare till en annan.. He he...
Jo, här blev det också fina kläder! Chinos och fin skjorta! Och i fina lite neutrala färger... enligt sonens åsikt så är det för "bögigt" med starka, skrikiga färger just nu.... Så lät det inte för bara ett litet tag sedan, då skulle det bara vara mycket färg på allt!!!! Inte lätt att hänga med alltid, eller vad säger du?
Ha det gott!
Stor kram
Sofia

A House With A View sa...

Hääärliga Sanna är i trixfix-tagen igen!! Och jag hoppas ju få se vad du hittar på och VET JU att det blir såååå himla bra när du är igång:)) Du har en dotter som vet vad hon vill! Och kläder är ju enbart tygstycken på kroppen, det viktigaste är ju fina värderingar, ett gott mående och en egen vilja!!! Varför go with the flow??? Låter som du har en jättefin och egentänkande dotter!!!

Ang. din fråga, tyvärr blir vår sammankomst till helgen sorglig, jag har mist en sååååå nära och kär... och släkten kommer att samlas hos oss för lite mat och prat. Sådant är livet...

Stöööööööööööööööööörsta kraaaamen aka