I´d give up chocolate - but I´m no quitter ;)
Stop. Take a Moment. Breathe.
more Quotes

5 september 2009

Hur ska det se ut?

I över två månader har vi nu funderat fram och tillbaka på valet av marksten. Det har visat sig vara ganska svårt! Vi tänker lägga marksten över hela infarten och framför entrén. Det är ungefär 100 kvm.
*** 
Här är en "före-bild" på hur det såg ut innan vi grävde upp.
*** 
Vi har tänkt att markstenen ska börja till vänster om trappen och bre ut sig åt höger ända in till garaget.
***
Framför trappen vill jag att det ska se ut som en gång, för att markera entrén. Det svåra är att bestämma sig för hur gången ska se ut; vilken typ av sten det ska vara, storlek och framför allt färg. Gatsten skulle vara snyggt och passa in på ett 20-tals hus men fy vad dyrt! Det finns andra alternativ i samma format men jag är en riktig velpotta med beslutsångest. Det här är ju någonting som man ska leva med och då måste valet kännas rätt.
***
Något i stil med den här stengången kanske?
***
På infarten bestämde vi oss direkt. Vi fastnade för en bild vi hittade hos Benders - klicka på länken så ser ni mönstret och plattorna vi tänkt oss. Den stora plattan heter "Cambridge Grafit" och de mindre heter "Labyrint Antik Gråmix". Ser snyggt ut på bilden men vi har inte en aning om hur det ser ut i verkligheten. När vi åkt runt och tittat hos en del försäljare så ser allt så grått och trist ut, det är jättesvårt att avgöra om det blir snyggt på riktigt.
***
Cambridge och Labyrint
***
Vår tomtgräns är inte helt rak vilket gör det svårt att gå ut med plattorna ända ut. För att slippa skära i dom tänkte vi fylla ut med kullersten längs häcken till höger som gränsar mot grannen. Efter den smarta idén tyckte vi det kunde vara snyggt att även rama in huset med kullersten, ungefär så här:
Grårödmelerad kullersten
***
Sedan blir det lite utfyllnad kring rabatter och träd också.
***
Min tanke är alltså att blanda upp färgerna lite så inte allt blir svart/grått. Verkar det vettigt?
***

1 kommentar:

Fyra årstider ღ My Lovely Four Seasons sa...

Vad kul att du gillar min blogg. Kantsten är så snyggt..har ingen här hemma men skulle gärna vilja ha.
Kram Lotta