I´d give up chocolate - but I´m no quitter ;)
Stop. Take a Moment. Breathe.
more Quotes

23 september 2009

Uteplats - Marmor

Vi har tänkt ha en uteplats nedanför altanen.
Där ska vi mura en grill och bygga en liten minipergola (mer om det senare). Se ritning här


inspirationsbild

När vi började prata om vilken marksten vi skulle lägga där kom vi in på skiffer som vi tycker är jättesnyggt. Vet inte hur många gånger jag har bläddrat i Flisbys katalog... de har så mycket fint! Tyvärr kommer det med ett ganska högt pris också så det kändes som om det fick förbli en dröm.


inspirationsbild

Tills vi fick ett tips av en släkting att åka till Borghamn. Där kan man fynda restpartier i deras stenlager. Vi blev genast nyfikna och tog släpkärran och ungar och åkte dit!Den lilla byn Borghamn ligger precis intill Vättern. Den dagen vi åker dit är det inte alls så där idylliskt som jag kommer ihåg (från ungdomens dagar…*fniss*) utan tvärtom. Vi råkar åka en dag när regnet står som spön i backen och hade vi tänkt lite längre än näsan räcker så hade vi tagit med ordentligt med regnkläder och STÖVLAR...!Vi står i lervällingen, kalla och frusna och letar efter den perfekta stenen medan regnet piskar oss i ansiktet. Några av oss är så våghalsiga så de börjar klättra runt bland de hala, våta, vassa stenhögarna(!) Vi är redo att ge upp när Lasse hojtar till. Han har hittat ett stort stenblock som ser lovande ut. Vid en närmare titt ser vi att den är ”uppskivad” rakt igenom, något oregelbunden men det här blir ju kanon för oss. Halleluja!Det blev ingen skiffer utan marmor istället. Efter att ha forskat lite har vi fått fram att den kallas för Blå Ekebergsmarmor. Vi tror det blir jättesnyggt till vår blågrå husfasad.Nu återstår det mödosamma arbetet att lasta på den tunga, sköra marmorn på släpkärran. Vi vill ju helst ha med alltihop hem… Lasse sliter hårt i regnet (stackars rygg) men för 500 spänn är det värt jobbet! Just det - Billigt va?!Nu har marmorn legat uppstaplad bakom garaget i två månader. Häromdan lades den ut för att vi skulle få en bild av hur det kommer se ut och om det räcker. Vi har en del småbitar också som vi ska fylla ut med så det inte blir för breda fogar.


Observera att de bara ligger på prov. När plattsättaren lägger kommer det förmodligen se annorlunda ut. Vi kommer lägga en marksten med antikt utseende runt om för att rama in uteplatsen. Det kommer också bli två hål, ett i vardera högra hörnet för plantering av växter.Till vänster i bild syns lite av grillplatsen. Men det är en helt annan historia!

***

Så vad tycker ni? Är vi helt galna? Skriv en kommentar så vi får höra!
Psst! För er som inte vet hur man gör för att lämna en kommentar: tryck på kuvertet som finns längst ner i varje inlägg.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hi, Neat post. Therе's an issue along with your web site in internet explorer, might test this? IE nonetheless is the market leader and a large component to other people will miss your great writing because of this problem.
Feel free to visit my site Referencement Site