I´d give up chocolate - but I´m no quitter ;)
Stop. Take a Moment. Breathe.
more Quotes

20 maj 2010

Mårbacka


Pelargoner...

Tänk vad man ändrar sig genom åren. Jag har alltid tyckt att pelargonian är en riktig tantblomma. Skräpig, spretig och allmänt tråkig. Inte för att jag generaliserar några tanter nu! *fniss* Men sedan upptäckte jag "Mårbacka - Tant Hanna" och nu bara måste jag ha pelargoner i köksfönstren varje sommar - annars känns det inte som sommar helt enkelt ;)

Kanske beror det på att det är den första växten som har överlevt och frodats hemma hos mig *skratt*. Det gav mersmak helt enkelt.

I år blev det inte "Tant Hanna" som fick pryda köksfönstren, utan en annan ganska ny sort. Den heter "Mårbacka Tulpan" (på bilden) och upptäcktes av en slump av Förslövs Handelsträdgård 2009.

Det som utmärker denna sort är att blomknoppen liknar en tulpan och att den aldrig riktigt slår ut som den gör på en "Tant Hanna".

Det ska bli spännande att se om jag lyckas hålla denna sort vid liv.

Då kanske det finns hopp ;)

Posted by Picasa

4 kommentarer:

Annelie sa...

Roligt, jag har också alltid tyckt att detta är en tantblomma tills de senare åren. Är det nu så att jag uppskattar dess starka sidor och dess egen vackerhet (är det ett ord, vackerhet?).
Jag förknippar den med sommar nu, och lite min barndom och sommardagar hos farmor.
Min man tycker att det är en gravplatsblomma för att den ofta finns vid gravplatser här. En av de få blommor som klarar sig så länge och är vacker länge med väldigt liten uppmärksamhet.

Eller är det så att det är en kärringblomma och vi håller på att bli kärringar? Hi hi!

Annelie

Annelie sa...

Honan har lite blått nertill på vingen.
Glömde säga att jag tycker att din pelargon är fullkomligt underbar.

Boston Kärringen :)

Tant Åsa sa...

Min granne vid sommarstugan har pelargoner stora som buskar. hennes pelargoner är över 10 år. Jag brukar ha pelargoner ute på sommaren för min son är allergisk så vi kan inte ha dem innomhus.

KarenSue sa...

Beautiful! Peonies are my favorite right now.
Enjoy your day!