I´d give up chocolate - but I´m no quitter ;)
Stop. Take a Moment. Breathe.
more Quotes

24 juli 2012


Utflykt


* Del fyra *

Inte långt från Hantverksgården, som ni kunde läsa om i del tre, ligger ett krukmakeri som jag alltid velat besöka. Nu gjorde vi äntligen slag i saken - och blev inte besvikna på utbudet! Känns som jag upprepar mig lite här under vår utflyktstur men, ÅH SÅ MYCKET FIIINT!! Vi vill ha rubb o stubb. En av varje, TAAACK! ;)Ledbergs krukmakeriVåra hjärtan slog några extra slag för kak- och tårtfaten på fot. Särskilt den med volangkant och en med hål runt kanten. Gah! Stort habegär på dessa. För att inte tala om de stora vackra faten och skålarna med "tummad" kant och de där fina ljusstakarna för blockljus... Ni kan ju tänka er vilken överläggning som pågick i våra huvuden *fniss* för inte åker vi tomhänta härifrån :)
Krukmakeriet har ingen hemsida men finns på Facebook. Här nedan, en bild jag tog från Heda marknad i juli 2011.


Vi bestämde oss för varsin vit form med hög kant. En form man kan använda till pajer och gratänger eller bara ha som uppläggning av maten. Jag har redan bakat äppelpaj i min och det fungerade utmärkt! Vännen rapporterar att hon använt sin flertalet gånger, senast att servera jordgubbarna i :)


~~~


Kan tala om att helgens utflykt till Torpön och höghöjdsbanan som mannen skulle klättra i gick bra. Vi hade tur med vädret och fick en jättefin kväll ute på ön. 

Sedan hade jag och vännen en kanondag i lördags hos Viola med bloggen Romantiska Hem, som anordnat en vintageloppis på sin gård. Blev ju såklart några inköp där också!


Ha en fin dag!


6 kommentarer:

Rosa i huset i vitt sa...

Hejsan ..jag stod också där...det var en härlig dag

Kram Rosa

A House With A View sa...

Ja men guuuuuuuuuuuuuud så vackert, gah - vill ha rubbet!!!!! Älskar porslin och keramik! Förstår att det var omöjligt att åka därifrån tomhänta:)) Härliga foton!!!

Kraaaaaaaaaaaam aka

Tina sa...

Jag blir som tossig när jag kommer in på krukmakerier. Vill både börja dreja och köpa! Så mycket snyggt jag ser!

Solig kram

Sofia sa...

Oh, hjälp! jag håller med dig! såååå mycket fint!!! Ett sånt där tårtfat skulle jag villa ha...
Var ligger det nån stans? I närheten av Linköping eller?
Kram kram
Sofia

Celestial Charms sa...

Hi Sanna,
Beautiful pottery. I love the white cake stands. So very pretty.
Maureen

Gugis Pärlor sa...

Hej Sanna! Den där utflykten bjöd ju på så många nya intryck och vill ha-upplevelser förstår jag! Igen hade jag gärna varit med på ett hörn IRL!!! Jag har en pajform med vågig kant som liknar på de där formarna och faktiskt gjorde jag en jordgubbstårta ikväll i den. Kakfaten på fot var jätteläckra! Tack för din fina omtanke ♥

Kram Gugi