I´d give up chocolate - but I´m no quitter ;)
Stop. Take a Moment. Breathe.
more Quotes

17 juli 2012Utflykt


* Del tre *

Vi lämnar vedugnsbageriet i Maspelösa och ger oss ut på "stora" vägen igen.


Här råder en stunds tveksamhet om vilken väg som bär till Ledberg egentligen...

"ska vi ta höger eller ska vi ta vänster??" frågar vi oss.

Kartläsaren kliar sig i huvudet. Hm.

Vi testar en alternativ väg, inser att det är fel och kör tillbaka. Bonden på åkern måste tycka att vi är ena riktiga virrpannor när han ser oss susa förbi IGEN. "Ska vi vinka?" skämtar vi. Hej hej!


Strax därefter ser vi en röd lada utmed vägkanten och en skylt Hantverksgården i Ledberg. "Här är det!" tjoar vi i mun på varandra. Det måste vara den sötaste entrén på en lada vi nånsin sett. På grusgården hälsar ett par gulliga hönor och en tupp oss välkomna och vi kliver in genom dörren till en helt förtjusande miljö.
Inne i butiken utstöts många "oooh och aaaah och åååh så fint! Min kompanjon och vän Annelie kärar ner sig i ett av änglaparen som är designad av butiksinnehavaren och endast finns i ett unikt exemplar vardera. Jättesöta! Sortimentet är en härlig, lantlig mix av egendesignat, produkter från lokala hantverkare och annat från kända leverantörer. Här får man en stor dos personlighet och känslan av att allting är utvalt med stor omsorg.


Vi blev väldigt förtjusta i byggnaden och inredningen. Supermysigt ställe! Först kommer man in i en liten  butik med vitmålade väggar, grova takbjälkar och ett betonggolv målat schackrutigt i vitt och grått - och som rumsdelare har man använt gamla fönster. Väldigt fiffigt. En våning upp fortsätter butiken och där kan man även sitta ner och ta en fika och se ut genom ett panoramafönster över det här... 

Lite inne - Lite ute

Upp till höger ser ni en bit av fönstret.


Stora portar står uppslagna ut till fårhagen intill och några cafégrupper är utställda på gruset.


Hela miljön är otroligt charmig!
.
Vill ni läsa mer om Hantverksgården och se fler bilder ska ni besöka hemsidan: http://www.hantverksgarden.com/ Det ser ut som om vi var ensamma på bilderna men det var vi definitivt inte. Fick hiva upp kameran snabb och knäppa för att inte få med någon, därav bristen på kameravinklar :)

Vi strosar omkring här ett bra tag. Lite skämtsamt säger vi att det är tur att vi inte har övriga familjemedlemmar med oss. De hade aldrig pallat! Hihi. Mycket roligare att åka med en likasinnad på en sån här utflykt! 


 Fyllda av förundran över denna guldgruva mitt ute på landet, går vi ett sista varv i butiken (så vi säkert inte missat något *flin*) och sedan ut, där vännen tar "farväl" av de söta änglaparen i skyltfönstret (blev inget köp) innan det bär iväg mot nya spännande mål, bara ett stenkast därifrån :)

 Ha en fin dag!


PS. Butiksinnehavaren informerade oss om att de kommer hålla en adventsmarknad senare i år. Tjoho!


7 kommentarer:

Rosa i huset i vitt sa...

Hejsan ...tänk den butiken hade jag ingen aning om att den fanns..Fornåsa loppis har jag varit på...
Får bli ett besök dit nu på semestern kanske


Kram Rosa

Sofia sa...

Hallå!
Vilken helt underbar butik! Väldigt mycket fint... kanske man borde ta en tur till!
Ja men, så roligt om vi sågs på Lördag!!!Hoppas!
Jag har aldrig varit med där förut så det känns väldigt spännande! En stor bonus är så klart att en hel del andra bloggare verkar komma dit! Hoppas att man hinner hälsa på alla och titta vad andra har att sälja...
Kram och hej!
Sofia

Tant Åsa sa...

Hej Sanna!
Jag blir sugen att åka i era fotspår. Vilken trevlig butik. Blomman i mitt inlägg som du så kommenterade så trevlig, heter Fingeborgsblomma och är tydligen väldigt giftig. Ja jag skall inte ha den i maten i alla fall. Kram Åsa

Queen of Kammebornia sa...

Vilken fantastisk utflykt!

Queen of Kammebornia sa...

Vilken fantastisk utflykt!

A House With A View sa...

HEEEEEEEELT UUUUUUUUNDERBART!!!! Men oj så himla mycket ögongodis!!! Förstår att ni måste ha varit i himmelriket:)))) De där fönsterluckorna på sista bilden funderar jag på att ta efter, har en väninna som gjort likadant, skulle nog kunna bli fint till mina garagefönster funderar jag på...

Kraaaaaaaaaaaaaaam aka

KarenSue Farash sa...

Ohhh what a fun place, Sanna! I always have the best time with friends that get me when shopping.
No blogging for me for 2 weeks, I'm glad to be back.
hugs~SueBee