I´d give up chocolate - but I´m no quitter ;)
Stop. Take a Moment. Breathe.
more Quotes

14 juli 2012Utflykt


* Del två *


Roligt att ni vill hänga med på vår utflyktsrunda.
Resan fortsätter...Boställets Vedugnsbageri
Vår utflyktstur tar oss med kurrande magar till plats nummer tre enligt kartan. Jag har läst att det ska finnas ett vedugnsbageri mitt ute på slätten i Maspelösa. Det gäller bara att hitta dit.

Vi kör av stora vägen och in på en liten smal grusväg med gräs i mitten. Kan vi verkligen vara på rätt väg..?? undrar vi. Vi kör en bit till. Solen skiner och rapsen lyser gula och det är så vackert att det gör ont i ögonen. 
Lite längre fram tar vägen slut och en röd stor byggnad tornar upp sig mitt ibland böljande sädesfält. Vi har kommit alldeles rätt! Här ligger Boställets Vedugnsbageri. Vi stegar in och möts av en gudomlig doft av nybakat bröd och bullar!


För att inte tala om mysfaktorn! Så himla fint kafé med de rustika timmerväggarna och borden med gamla träplank till bordsskivor på symaskinsunderreden. Udda kaffekoppar, fat och brickor förvaras i en gammal byrå med utskjutna lådor och kotavlor från lagårn hänger på snöre över disken. Ångrar att jag inte tog några bilder på det.


Vi går ut och sätter oss på de färgglada trädgårdsmöblerna en bit från kohagen och intar vårt efterlängtade fika. Suuupergoda surdegsfrallor med massor av knapriga frön på och världens godaste vaniljbulle! Så gott! Tyvärr får vi snart gå in då det börjar smådugga men det gör inget, då kan vi kika på tjejerna när de bakar och planera vad vi ska köpa med hem. Vi har ingen brådska. Här skulle vi bara kunna sitta och mysa hur länge som helst.

Mätta och glada att vi hittat till detta fina bageri styr vi kosan vidare till Ledberg. Bak i bilen ligger papperskassar med doftande surdegsbaguetter, frukt- och nötbröd, surdegsfrallor, valnötsbröd... och de sista vaniljbullarna, som vi mycket rättvist delat upp ;)


Ha en fin dag! 


6 kommentarer:

Helena, The Swenglish Home sa...

Åh Sanna, vilka vykortsbilder! Superrepresentativa för Svensk Sommar och hemlängtan river genast i mig igen...

Både möbelaffären och megaloppisen i förra inlägget ser väldigt lockande ut, men min gissning är att jag efter ett par minuter på en så stor och fullpackad loppis skulle bli lite överväldigad och mätt av alla intryck, och då får det för mig ibland motsatt effekt och jag tappar köplusten... Fast det är klart, jag brukar kunna rota runt ganska ordentligt först och på så sätt skramla fram några fynd...

Jag gissar att er bil luktade mums hela vägen hem med alla godsakerna i bilen, och att få sitta så där på landet mitt i ingenstans och fika bredvid kohagen - guuuud så mysigt!

Och så duuuu, TACK för alla otroligt rara hälsningar som du skrivit "ikapp" i bästa maratonanda. Jag hoppas att du inte känner att du behöver "komma ikapp", vi vet ju hur livet springer lite för fort ibland och annat behöver prioriteras. Och tack för födelsedagshälsningen. Jojo, de flaggar för Viktoria, sägs det, men jag vet ju att det egentligen är för mig! :-)

Skall ta mig ett snack med husägarna i Castle COmbe nästa gång, för att diskutera inflyttningsdatum å dina vägnar... det går säkert bra!

Stor kram och en fin helg önskar jag dig!
Helena

Queen of Kammebornia sa...

Vilken härlig utflykt och vilka somriga bilder!

A House With A View sa...

Uuuuunderbara bilder!!! Ser ut som en riktig pärla av guldkorn att besöka!! Fin miljö och så himla mysiga byggnader!! Snyggt blickfång med den röda utegruppen också mot allt det gröna!!

Stööööööööörsta kraaaaaamen aka

nattugglan sa...

Oj säger jag bara,,där skulle jag gärna ha fikat!! Och vilken härlig utsikt ni hade..Du har en fin blogg så nu ska jag kolla vidare./Christine

Viola sa...

Vilken härlig plats :) vad roligt att ni tänker ställa kosan hitåt...hör av dig om du vill ha info om resrutt..ligger en halvitmmes bilfärd från Nyköping...söderut utmed kusten..har 2,5 mil till Norrköping, ha det gott, VIOLA
Du kan nå mig på 0703 121271

Annelie Connolly sa...

Asså, jag blir ju bara sååååååååååå avundsjuk!!!!!
Sånt här finns ju bara i Sverige, gud vad jag saknar.
Dina bilder är ju så fina, Sanna.

Ha det gott.

Kramar