I´d give up chocolate - but I´m no quitter ;)
Stop. Take a Moment. Breathe.
more Quotes

13 mars 2013Min del av världen

Har fått låna en gammal skolkarta som mamma sparat efter morfar. Han hade flera stycken i varierande storlekar men de jag minns mest är de färggranna som hängde på väggen i deras TV-rum. Konstigt att de inte ramlade ner med tanke på att vi barnbarn alltid lekte och stimmade runt där...Det vore roligt att veta hur gamla kartorna är och var de kommer ifrån. Hur söker man efter ledtrådar? En del namn är stavade med "e" istället för "ä" som till exempel Jemtland, Gestrikland, Vesterbotten... och "havet" stavas hafvet och så vidare. Det har alltid intresserat mig att veta ursprunget och historian bakom saker och ting. Jag tycker det är jättespännande.


 Den här kartan är medfaren och behöver lagas på några ställen innan jag törs hänga upp den. Att den är blekt och bär spår av fuktskador gör mig inget, jag tycker bara den tillför mer charm :)


Ha en fin dag!5 kommentarer:

Tina sa...

Superfin!!
Det är ju lite extra kul att du vet historian bakom också, minnen är viktiga!
Jag är lite dålig på att veta vilken tidsålder saker jag hittar är ifrån, så
jag är inte mycket till hjälp här...

Stor kram

Rosa i huset i vitt sa...

Hade en stor karta som stod här i huset när vi flyttade hit ...tyvärr så har jag kastat den..det ångrar jag idag
kram Rosa

Sofia sa...

Åh... så vacker!!!!
Måste säga att jag är lite svag för gamla kartor.....
Kram och ha en fin helg!
Hoppas vi se´s...
Sofia

A House With A View sa...

Åååh vad charmigt!!!! Vilken skatt du har din ägo Sanna, lyckos dig!! Jag har en massa ritningar över huset som jag ramat in och har på väggen, riktigt kul att ha gamla ritningar sparade :)

Men Sanna tusen tack för din fina kommentar hos mig, vad glad jag blir!! Och lampan undrade du över... jag har lärt mig av en mästare att hålla andra på sträckbänken, vem var det nu... hmmm... haha!!!

Kraaaaaam aka

Tina sa...

Hej Sanna
Jag blundade för disken o vips tog mannen den, hehe!
Jag undrar om du vet skillnaden mellan att ha förkryssat registrerad användare (inkl. Open ID) eller användare med Googlekonto? Jag blir tokig på allt spam, grrr....
Vilken tror du är bäst?

kramkram