I´d give up chocolate - but I´m no quitter ;)
Stop. Take a Moment. Breathe.
more Quotes

23 september 2010

HöstdagjämningenIdag är det Höstdagjämning.

(Autumnal equinox)


Fotoredigering med Picnik


Fakta:


Höstdagjämningen inträffar det ögonblick då solens centrum passerar himmelsekvatorn på väg söderut. (förstår ni?? *fniss*) Det innebär att natten och dagen ungefär är lika långa vid denna exakta tidpunkt - 03:09. På norra halvklotet inträffar Höstdagjämningen runt 22 och 23 september. Här i Sverige ska hösten då ha kommit till Norrland, stora delar av Svealand och inre Småland. Till Västkusten och sydvästra Skåne kommer hösten normalt inte förrän i mitten av oktober.


Källa: SMHI och Wikipedia Idag har vi haft strålande väder och vindstilla! Härligt! Ett välkommet avbrott från alla regnskurar och grå himmel vi haft i veckor. Det gick till och med att sitta en stund på verandan i solen och njuta - utan tröja och utan att frysa ihjäl haha!
Höst


Som ni ser har jag klippt och klistrat lite som jag sa att jag skulle göra ;)


Det började med EN idé och jag skulle BARA ta fram några saker att pyssla med. Vad händer? Jo, jag kickar igång min "scraplust" som har legat i dvala en låååång tid... Hämtar mer material och lite till.... tills köksön och matsalsbordet är överbelamrat med diverse skapargrejer... Jag är långt ifrån något proffs på scrapbooking men, det är ett roligt terapiarbete ;) 

Så idén jag hade från början utvecklades istället till de här tagsen.

Bland annat ;)


Ha en skön torsdag!


Posted by Picasa

7 kommentarer:

Gugis Pärlor sa...

Hej Sanna!

Du är riktig duktig på att scrappa! Fint du har gjort! Jobbigast för mig när jag ska pyssla med något är att få fram grejerna men sedan då de väl är framme är det svårt att sluta ;O)

Kram Gugi

Ps. Havtornsrecept kan du bl a hitta här: http://www.hittarecept.se/receptkort/havtorn
Vanligast är att det görs saft på bären. Saften pressas också direkt i flaskor från buskarna med särskilda pressare. Men jag brukar plocka bären fast det tar mycket tid. Kärnorna lär vara extra hälsosamma. Saften kan frysas in i små isbitspåsar och då går det att ta fram en bit i taget. Jättegott i drinkar. Havtornssoppa med en klick grädde är en av mina favoriter och parfait är också gott.

Firefly Hill sa...

Hi Sanna,

Everything looks beautiful here...happy Autumn!

xo,

annie

A House With A View sa...

Vad fint du gjort, superduktig ju!! Jag är helt kass vad gäller Scrapbooking, kan ingenting, men imponeras av vad ni andra kan åstadkomma!

Ha en fin kväll!

Kramiz aka

Anonym sa...

Håller med föregående... Jättefina grejer :-) Gillar också att du skriver att hösten inte riktigt kommit till västkusten.
Kram
Monica

Helena sa...

Åh så härligt det låter med skaparlusten! Och visst är det terapeutiskt på alla möjliga sätt att skapa - jag tror det är väldigt hälsosamt!

Söta tags du gjort och allt i härliga höstfärger!

Kram, Helena

Annelie sa...

Varför finner jag vetenskap oförstålig ibland? Spenderade jag för lite tid med läxor när jag var yngre kanske.
Ja ja, då säger vi att det är höst nu då.
Vilken fin liten höstdekoration du gjort. Jag gillar dina scrap-arbeten. Det är så kul med skaparlust och jag känner mig ofta nöjd när jag skapat något, att jag varit produktiv.
Älskar ljungen, den är så fager. Speciellt på nära håll.
Nu säljs pumporna för fullt här. Jag blir påmind av ditt användande av orange.
Köpte tre små pumpor igår, och snart blir det fler.

Trevlig helg, Sanna!

Kram

Celestial Charms sa...

Love the tags. Beautiful Autumn colors.
Maureen