I´d give up chocolate - but I´m no quitter ;)
Stop. Take a Moment. Breathe.
more Quotes

14 september 2010

Kräftor - en traditionHejsan!

Hoppas ni haft en skön helg.

Helgen har handlat om förberedelser inför den årliga kräftskivan med familjen. Med arton personer kring bordet krävs en del planering, rymd och sittplatser. Vi börjar alltid med en buffé innan kräftorna ställs fram. Alla tar med sig något till bordet, denna gång tog vi med Västerbottenpaj och så förstås några glaserade höstkakor till kaffet ;)
Kräftor.

Vad är det egentligen som är så gott med dom? Förr åt jag en del men nu för tiden måste jag erkänna att det inte lockar särskilt mycket. Jag har blivit för bekväm för att uppskatta "belöningen" efter allt pillgöra det går åt till att skala en kräfta. Jag tycker om doften av dill och sältan men, det finns ju egentligen inte så mycket ätbart på en kräfta. Eller - tillhör ni dom som äter precis ALLT??


 Men, att samlas på kräftskivor handlar inte bara om att sörpla spad och äta kräftor i stora lass. För mig är det gemenskap och ett tillfälle att träffa familjen och vännerna. Sjunga några visor (med hatt på huvudet och snaps i glaset), umgås, ha en trevlig stund tillsammans och fira att hösten är i antågande - en tradition helt enkelt.


Det är vad jag gillar mest :)

Posted by Picasa

9 kommentarer:

KarenSue sa...

Hi Sanna, I'm with you, I don't think I would be that crazy about Crayfish but the get together would be great!
Enjoy your day sweet friend,
KarenSue

KarenSue sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
KarenSue sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Gugis Pärlor sa...

Det är ju en fin familjetradition att samlas på kräftskiva. Själv tycker jag att det är litet småjobbigt att äta kräftor, har nog aldrig riktigt lärt mig tekniken, tror jag. Vi har inte heller kräftskiva alla år, beror så mycket på vädret.

Kram Gugi

Annelie sa...

Lustigt, mina föräldrar säger likadant att det inte lockar lika mycket längre.
Själv blir jag lite avis när jag tänker på hur mysigt ni haft det. På 15 år har jag varit på en skiva. Missade IKEAs som de hade i år, den var jag nyfiken på.

Fina bilder Sanna!

Systrarna Hjertén sa...

Jag har varit på två kräftskivor i år på den första åt vi insjökräftor (från Vättern tror jag) jättegoda men mycket pill för lite utdelning. I Lördags var vi i Göteborg på kräftskiva där är det havskräftor som gäller och till deras fördel måste man ju säga att det är lite mer mat...men de är ju inte så röda och fina!

Västerbottenostpaj är alltid gott, jag gjorde också en i lördags!

Mvh
Frida

Linda i Lönnbacka sa...

Mmm vad gott med kräftor, det bästa är ju att man ofta äter i trevligt sällskap dock är det väldigt pilligt att äta tycker jag ;)

Tack gulliga du för att du brukar kika in hos mig och lämna avtryck... Måste lägga upp dig i min länklista, hela högerspalten behövs uppdateras men har haft sån tidsbrist den senaste tiden men nu börjar det lugna ner sig på den fronten.

Ha en trevlig kväll!
Kram kram

Hemma hos Klara... sa...

Det var faktiskt jättelängesedan jag var på kräftskiva. Vet inte varför det inte blir så mycket kräftor nu förtiden. Roligare att baka kanske ;) Candy melt? Ja, det kanske vore något för min butik! Tackar för tipset, det är jätteskoj när jag får tips och ideer på vad som ska finnas i sortimentet!

Ha det bra!
Helena

A House With A View sa...

Åh vad hiiimla mysigt - jag kommer också! kräftor är det absolut godaste som finns!! Håller med om att det finns mer än att bara sörpla, men bara liiiiiiite, för det är ju sååå gott!

Stoora kramizen aka