I´d give up chocolate - but I´m no quitter ;)
Stop. Take a Moment. Breathe.
more Quotes

16 september 2010

Skördetider


Jag undrar...

Är ni duktiga på att ta tillvara sommarens skörd av bär och frukter?


Tillhör ni dom som gladeligen ger er ut i skog och marker med korgen under armen? Är du en sån som ligger på alla fyra ibland snåren och plockar lingon och blåbär? Lägger in gurkor, torkar nypon, förväller svamp, kokar sylt, marmelader och radar upp saftflaskorna i skafferiet? Kanske är du en av dom lyckliga som hittat säckvis av skogens guld i år?


Hatten av för er!






Själv tillhör jag definitivt "inte"-gruppen i sammanhanget. Är det fusk att köpa sina bär från lastbilen?? Jag uppskattar naturen men är dessvärre ingen skogsmänniska. Mer en "bakmänniska";) MEN, jag har en vision (eller illusion? rent önsketänkande kanske?) om att jag en dag är så där duktig och syltar och saftar som på mormors tid med små gulliga etiketter och omslag. Det finns ju ingenting bättre än att veta vart maten kommer ifrån och äta sånt som man själv har plockat eller tillagat från grunden.






Men det gäller att börja i lagom takt tror jag.

Förra året gjorde jag för första gången i mitt liv lingonsylt och den blev supergod! Snart ska jag göra en ny sats. I år har jag kokat blåbärssylt. Väldigt enkelt och gott det också.


Trevlig torsdag!


Psst! Dela gärna med dig av ditt favoritrecept om du vill :)

8 kommentarer:

Gugis Pärlor sa...

Hej Sanna!

Lagom takt är nog bäst! Det är mitt motto också ;O) Utbudet i skog och mark är så stort att man nästan mår illa... Tyvärr finns det ju inga möjligheter att ta till vara allt som erbjuds och dessutom räcker inte tiden till (inte för mig i varje fall) Du har gjort jättefina bilder!

Kram Gugi

Tant Åsa sa...

Hej!

Plockar svamp om jag hittar när jag är ute med hunde. Det blir några kantarell smörgåsar då och då, det är lagom nivå för mig. Äpplena tar vi med till ridskolan. Ha en skön höstadag. :-) Åsa

Carolyn sa...

I love blueberry jam too but I haven't picked them for years-we buy boxes of them at the grocery store.I have enjoyed my blackberry picking though.

Carolyn

calas sa...

Lingon o blåbär plockar jag o gör sylt men svamp får jag av goda vänner då jag är dålig på svamp. Helt ok oxå att köpa blåbär o lingon som någon plockat. man känner sig ganska nöjd när sylten är klar. Underbar blogg du har. Ha en skön höst kväll!

A House With A View sa...

Ja, du vet ju hur det är mig med mig, björnfrossa, så här köps bär och svamp på affären... Men det finns väl inget så gott som hemkokt saft och sylt!!

Stor kramiz aka

Ika sa...

Jag håller mig på två ben i skogen, att krypa runt på knän i blåbärsriset är inget för mig. Baka o sylta gör jag gärna dock.

Celestial Charms sa...

Hi Sanna,
I love homemade jam, but I never seem to get the chance to make it. Lovely digital photos you created. Have a wonderful weekend.
Maureen

Linda i Lönnbacka sa...

Min man är en riktig skogsmänniska som jagar och röjer i skogen på sin skogsgård, han kommer ofta hem med skogens läckerheter!! ;)

Jag gillar att vistas i skogen men är inte tillnärmelsevis lika ofta ute i skogen som min man.

Men en riktig husmor har jag nog blivit först detta året, har gjort massor i år känns det som. Eftersom vi ska bygga ett skafferi så känns det ju extra kul :) Idag ska vi avsmaka ingefärsäpplen som jag lagt in, blir spännande :)

Trevlig helg!
Kramar Linda