I´d give up chocolate - but I´m no quitter ;)
Stop. Take a Moment. Breathe.
more Quotes

21 september 2010

Textil och pyssel i höstens färgerHej på er!


Så har ännu en vecka gått och vi har redan hunnit en bit in i september. Tiden går så fort! Jag har bytt ut det somriga och riktar nu helt in mig på höstfärgerna istället. Jag tycker det är skönt med hösten så länge vi har sol, frisk luft och milda vindar. Jag gillar att krypa in i mitt bo - som en björn i ide ungefär - sätta på mig en tjock tröja, tända ljus och bara mysa på kvällarna.


Vad gillar ni mitt tyg? Färgen?

Jag visade den förra hösten också men då var det inte så många som hälsade på här, så nu får ni en ny chans ;) Tyget är köpt på Ikea och används som duk på bordet i köket. Jag bara ääälskar färgen och mönstret. Jag som annars är ganska "rädd" för starka färger och är väldigt försiktig med att sätta upp något permanent som "sticker ut" här hemma. Så det här är egentligen inte "jag". Konstigt va?


Idag har ungarna haft studiedag och vi har bara varit hemma. Jag fick lust att börja pyssla och prova några saker jag länge tänkt på så, jag har tagit fram mina hobbygrejer (det finns en hel del i gömmorna...) och börjat klippa och klistra lite. Här får ni en sneak-peak:


Sonen har fått tillbaka förkylningen, vilket inte är så bra tajmat när klassen ska åka på läger i morgon. Det är ett projekt som lärarna i NO/MA (naturorientering och matematik) håller i. De blir indelade i grupper och får uppgifter att lösa tillsammans under två dagar. Låter roligt och lärorikt tycker jag. Bara vädret kunde bli bättre!

Tycker lite synd om barnen som ska sova i vindskydd i detta regnruskiga väder! Brr! De ska själva bära sin packning till lägerplatsen så det gäller att packa väl och ha bra kläder och skor på sig. Vi har tur som har varit med i scoutkåren i några år nu och varit på läger förut. Vi har alla grejer och vet hur det går till. Men, det känns "sådär" att låta honom åka imorgon med tanke på förkylningen och kylan på nätterna...


Ja ja, en mor måste ju få oroa sig lite ;)

Ha en trevlig dag!

 
Posted by Picasa

6 kommentarer:

Gugis Pärlor sa...

Jättesnyggt tyg! Passar fint som höstduk. Där finns ju med mina två favoritmotiv: löööv och fåglar ;O)
Tråkigt med alla dessa förkylningar som sätter stopp för en massa aktiviteter!

Ha en bra dag!

Kram Gugi

Annelie sa...

Burr, det låter inte så kul. Men barn tycker väl tvärtom kan jag tänka. Äventyr tänker väl de.
Ääääälskar ditt tyg. Tänker på Halloween right away.
Har inte sett detta tyget på IKEA.
Tänk, ibland så känns det bara rätt när man prövar något man inte trodde man gillade. Speciellt om man prövar några gånger till.
Jag bar aldrig halsband och armband förut, tyckte att det såg för pråligt och tillgjort ut. När jag började lite smått tyckte jag att det kändes fel och för utsmyckat. Nu tycker jag att det ser tomt ut utan smycken. Jag tror att man kan vänja sig och ändra hur man tänker.
Visst känns det lite mysigt att tända ljus och ta på koftor och tänka grytor osv.
Ser fram emot dina Halloweenskapelser.

Kram

KarenSue sa...

Yes, that's what Mothers do is worry. They seem to survive.
I like your fabric! Did you make the banner? So cute!
Enjoy your day,
KarenSue

A House With A View sa...

Superfint tyg, andas verkligen höst tycker jag! Mysigt också med värmeljusen i de klara ljuslyktorna! Spännande med sneak-peak, ser fram emot att se resultatet! visst är ett mammas hjärta fullt av oro, men det är bara att "gilla läget" :)

Stor kram aka

Systrarna Hjertén sa...

Härligt höstligt med ljus och duk!

Perfekt med färg/mönster på en duk, då blir det verkligen inte permanent...inte hos oss i alla fall, en dag sedan har någon lyckats söla!! ;D

Mvh
Frida

Celestial Charms sa...

Love that Ikea fabric. Very pretty. Looks like you are making a really beautiful Halloween banner. Can't wait to see the finished project!
Maureen