I´d give up chocolate - but I´m no quitter ;)
Stop. Take a Moment. Breathe.
more Quotes

15 maj 2011

Festdukning och cyklande knasbollarHej vänner!

En liten söndagshälsning kommer här från en aningen sliten bloggerska ;)


I lördags var det stor fest här i stan. Ett så kallat Dinner Safari anordnades och 320 par var inbjudna. Vi har länge varit nyfikna på hur det fungerar och nu fick vi chansen att delta. Det var jätteskoj!


Dinner Safari går ut på att man ska åka runt hos helt (för oss) okända människor och äta mat. Förrätt, varmrätt och dessert ska intagas i tre olika hem. Två veckor innan festdatumet fick vi ett brev där det stod ett namn och en gatuadress där vi skulle infinna oss på givet klockslag och äta en förrätt. Vi fick även veta vilken maträtt vi själva skulle bjuda på. Väl på plats öppnas ett nytt brev och där avslöjas vart vi ska åka vidare för att äta varmrätten... och så likadant med desserten.


De flesta tar sig runt med cykel till de olika adresserna och är man helt ovetandes om detta evenemang, kan det se ganska märkligt ut med så många cyklister som vinglar runt ute på stan hihi!


En maträtt har man själv hand om så det gäller att vara snabb hem så man hinner ställa iordning innan gästerna kommer. Alla "matpass" är tidsangivna och det är viktigt att hålla den tiden för att allt ska klaffa. Riktigt roligt!!


Vi fick desserten på vår lott och det passade ju mig alldeles utmärkt :)
Vi bjöd på vaniljpannacotta toppad med en rabarberkompott och mousserande vin. Till kaffet; några goa chokladpraliner, likör och whiskey. Sedan var vi proppmätta allihopa!


Ja, nog blev vi lite "runda under fötterna" efter alla välkomstdrycker och viner som förtärdes under kvällen också hihi! Men gott var det!


Till sist avslöjas en festplats där alla ska samlas och återknyta kontakten man haft under kvällen. Där bjöds det på live musik varvat med discodans för allas smaker. Naturligtvis fanns där även en pub - man blir ju törstig av att dansa hela natten lång ;)


Så ni förstår om jag känner mig lite trött idag va?


Ha en skön söndag!


PS. Var det någon mer som hade problem med Blogger i veckan? Jag kunde varken logga in eller lämna hälsningar hos er. Hoppas det slutat krångla nu...


Posted by Picasa

5 kommentarer:

Systrarna Hjertén sa...

Låter kul!

Min man har velat anmäla oss till ett liknande evenemang, men jag har inte riktigt känt mig sugen, dumt kanske...?!?!

Mvh
Frida

A House With A View sa...

Låter ju helkul :))) Vilken grej!! Och jag förstår att du blev glad (och alla gästerna med för den delen) över att du fick göra efterrätten, du är ju en riktig fena på det!!! Och så heeeelt ljuvliga bilder, gah... say no more...

Gissar att du redan sett att Erik Saade kom bra i erovision, tror det blev en 3:a för Sverige :))

Stooooooooooooor kraaaaaaaaam aka

Lindy sa...

Beautiful photos. Beautiful roses!!!!

Linda- Vildros och kaprifol sa...

Ja det där har jag hört talas om, finns i min stad också...

Min man blev tillfrågad men vi kunde inte det datumet som det var. Låter skoj om man får trevliga middagsgäster ;)

Kram kram

bikim sa...

lovely blog!
take care,
Rosa