I´d give up chocolate - but I´m no quitter ;)
Stop. Take a Moment. Breathe.
more Quotes

24 maj 2011

Kyrkligt


Hejsan!

Just nu är jag mitt i förberedelserna inför sonens konfirmation.

Tänk att man har så stora barn nu! I dag är det inte lika självklart att konfirmera sig som när jag växte upp. På min tid var det mer "konstigt" om man inte gjorde det, fast egentligen förstod man inte riktigt varför man skulle göra det heller...*fniss* Tiderna förändras och nu gör de så mycket annat än bara läser och tränar in böner. Det är inte så uppstyltat längre. Dessvärre har antalet deltagare minskat och det är bara var tredje femtonåring som konfirmerar sig nu läste jag i tidningen. Okej, nog om det nu ;)


Men, jag kan inte riktigt släppa det "kyrkliga" än....

Måste visa er vilken fin kyrka vi besökte i helgen vid min systerdotters dop.

Titta bara på denna fantastiska port!

Jag visste inte ens om att vi hade en så fin kyrka här i trakterna. De äldsta delarna är från 1100-talet och kyrkan är en korskyrka byggd av kalksten och gråsten. Insidan är täckt av målningar och vackra detaljer överallt! Små krypin, mystiska dörrar, tittgluggar, skrifter, epitafier och så mycket mer! Tänk om dessa väggar kunde tala... vad skulle de berätta då?

Jag hade gärna tillbringat mer tid där och tagit reda på mer om dess historia, men det får bli någon annan gång. Vi var ju där för ett dop trots allt ;) 


Här får ni se några bilder från insidan. 
Lilla Alva skötte sig exemplariskt under sitt dop. En go och glad tjej och nyfiken på allt. Efteråt åkte vi till min syster och firade till långt in på småtimmarna (det var även syrrans födelsedag).

Som avslutning på denna långa bildkavalkad visar jag er tårtorna som min syster hade bakat. Såå fina!! Hon har tillverkat sin egen sockerpasta, färgat in den och gjort alla blommor själv! De gamla konditorkunskaperna sitter i efter alla år kan konstateras. Det blev ingen karriär inom det yrket men man vet ju aldrig. Det är inte försent än! Eller hur syrran!?
Här har det förresten blivit rena stormvädret. Jag håller tummarna för att det lugnar sig och blir soligt och fint framåt helgen när vi får gäster. Jag hade tänkt att vi skulle sitta ute och äta på verandan, men ska det blåsa så här mycket kommer ingenting stå kvar på bordet ;)


Ha en fin onsdag!

KRAM

6 kommentarer:

Systrarna Hjertén sa...

Väldigt vacker kyrka!

Wow, ytterligare en syster med konditoritalanger!

Mvh
Frida

Linda- Vildros och kaprifol sa...

Åååh så söta doptårtor, verkligen vackra...

Och vilken bedårande kyrka, kyrkporten var jättevacker!

Stort GRATTIS dessutom till presentkortet det ver ingen dålig vinst :)

Jag har haft lite tur med den senaste tiden....

Ha en fin kväll!
Kra kram

Gugis Pärlor sa...

Vilken läcker dörr, handtag och smiderier... Jag som älskar gamla dörrar, hade jättesvårt att slita ögonen från din bild ;O) Kyrkan påminner väldigt mycket om en gammal kyrka som jag besökte förra sommaren här i våra trakter. Det är mycket kalas och festligheter hemma hos er- bra med konditorikunskaper då... Ha det bra!

Kram Gugi

A House With A View sa...

Åhhh vilka suuuperfina bilder!! Helt magiskt!! Sååå vacker kyrka och tårtorna är ju heeelt bedårande!! Jag är bjuden på konfirmation i helgen och ska självklart ta med kameran :)))

Kraaaaaaaaaaam aka

Annelie sa...

Hejsan Sanna!

Vilken fin kyrka din syster valde för sin dotters dop.
Dörrarna är ju helt fantastiska, jättefina foton.
Jag har själv inte konfirmerats. När jag var ung så var det väl en del vänner som gjorde det, men mestadels för den fina presenten som väntades som efteråt.
Ja, Brimfield var skoj, det tror jag nog skulle passat dig, Sanna. Skojsigt var det och jag kommer definitivt att åka igen. Tog mig bara en timme att åka dit och den är ju 3 gånger om året. Så varför inte?
Hoppas att vädret håller sig till helgen!

Kram

KarenSue sa...

Hello Sanna, Congratulations on your sons confirmation. You are a proud Mama!
What a lovely church, we just don't have that here in America. I like to think about who have been here.
Your sister has talent! Happy Birthday Sis!
Hope you are enjoying your weekend~KarenSue