I´d give up chocolate - but I´m no quitter ;)
Stop. Take a Moment. Breathe.
more Quotes

16 juni 2011

I min trädgård


Hejsan!

Idag tar vi ett varv i trädgården och kollar in allt som växer och knoppas.

Vi kan väl börja med framsidan?


Här ser man ju tydligt att "någon" *host* har slarvat med sådden till gräsmattan. Det är glest mellan stråna (och det blir värre bakom fotografen) men, vi behöver mer jord! Bra jord, ska tilläggas. För den jord vi fick var full av tistlar och ogräs... inget trevligt alls!
Till höger vid trappan växer det... gröna blad, rätt gissat!
Det är faktiskt hortensior, men när ska det komma några blommor?? Det finns inte en tillstymmelse till något som liknar en knopp eller klase eller vad det nu heter. Bara massor av gröna blad. Det är väl bara att ge sig till tåls antar jag.
På det vita växtstödet däremot, där knoppas det för fullt! Det kommer bli så fint när rosorna står i full blom. Men jag måste fixa till dom litegrann, de har slingrat sig ur stödet ser jag.


Gammaldags buskros Lyckefund


Jordgubbslandet har fått en makeover.

 Plantorna har växt i kanonfart och landet har blivit dubbelt så stort med åren. Dessutom blev vi trötta på att stå med krökta ryggar och plocka jordgubbar och, fåglarna hann alltid före!

Såå... nu provar vi en ny idé. Voilá!
Upphöjda bäddar.

Pallkragar staplade i ståhöjd. Vi vet inte om det kommer att fungera i längden, men vi får se. Just nu känns det skönt att bara ha fått upprätning i ledet ;) Nu hoppas vi även få ha våra jordgubbar ifred från glupska fåglar.


Men oj så det växer! Innan vi hann gräva upp plantorna som blev över (vi gav bort en hel del!) så började de knoppas och bli fulla av små bär. Inte hade vi hjärta att slänga dom nu! Så vi har bestämt att vi behåller "det okontrollerade landet" tills säsongen är över.


- och så här ser det ut... Intill jordgubbarna har vi de här godingarna.

Hallon.

Men just nu ser de inte så aptitliga ut. Det dröjer nog en månad till.


Nu har jag äntligen satt dit växtstöden som jag fyndade på en rea för ett år sedan. Här har vi planterat klematis i blå och lila färgtoner. Det ska bli så spännande att få se blomningen för första gången.Star River Jag avslutar rundvandringen med den här skönheten.

 Kaprifol "American Beauty"

Doftar så gott!

Just nu växer den som marktäckare men, tanken är att den ska få ett eget växtstöd i form av en rutmönstrad vägg. Väggen kommer sättas på vår pergola som befinner sig i planeringsstadiet. Kanske (hoppas!) hinner vi bygga den i sommar :)

Hoppsan! Det blev många "just nu" och "kommer att" i det här inlägget.

Men ni förstår säkert ;)


Ha en fin dag!


Posted by Picasa

3 kommentarer:

Linda- Vildros och kaprifol sa...

Vilken härlig trädgård...

Rosorna har börjar blomma så smått här nu också, så vackert!!
Jag planterade en vit klematis förra året och jag hoppas att den snart kommer igång att blomma.

Kaprifol ska jag platera så småningom, passar så vackert in i gamla sekelskiftesträdgårdar :)

O vad härligt med eget jordgubbsland och hallon..Mmmm :)

Ha en jättefin dag!
Kram kram

Gugis Pärlor sa...

Hej Sanna! Jag har så smått börjat inse att trädgården är ett evighetsprojekt. En del blommor överlever medan andra bara försvinner spårlöst. Från ett år till ett annat ändras det och förvandlas... Bra ide att flytta jordgubbslandet i lådor. Egentligen borde alla rabatter vara så för att det skulle vara lättare att rensa bort ogräset=ingen favoritgöra för mig ;O) Drömmar och visioner ska man ha annars stannar världen upp!

Ha en fin helg! Vi har haft varmt och fint ett par dagar men det har lovats ostadigt över helgen. Uteplatsen ska fixas hos oss och fönstren borde tvättas så jobb finns hur mycket som helst... Fyra väckningar till så blir det semester! Jippiiee!

Kram Gugi

Celestial Charms sa...

Hi Sanna,
Oh yes, the birds have already started eating our very tiny stawberries. As this was the first year that we planted them, we didn't even think about the birds. I might have to build some protection for them, or I will miss out on summer strawberries. I'm anxious to see photos of your raspberries, when they are ready to be harvested. :)
Maureen