I´d give up chocolate - but I´m no quitter ;)
Stop. Take a Moment. Breathe.
more Quotes

6 juni 2011

Svenska Flaggans Dag


Glad Nationaldag allihopa!

Idag, den 6 juni, firar vi både Svenska Flaggans Dag och Sveriges Nationaldag.

År 1906 bestämdes vilka proportioner vår flagga skulle ha och exakta färger som skulle gälla och blev från och med nu en nationalsymbol. Färgerna kommer från riksvapnet med tre gyllene kronor på blått fält som var ett fälttecken för svensk trupp till lands och sjöss.

Mer fakta och historia kring vår flagga kan läsas här.Nationaldagen firas till minne av att Gustav Vasa valdes till kung år 1523. Men att fira Sveriges Nationaldag har inte varit lika självklart och det var inte förrän 2005 som det blev en helgdag för oss. Kanske får vi så småningom se svenskarna ge sig ut på gator och torg och fira lika glatt som vårt grannland Norge...


Mer fakta läses här.Idag ska det bli 27 C och jag känner hettan i solen. En sådan dag är jag tacksam för vinden som fläktar skönt ;)


Ha en fin dag!


Posted by Picasa

3 kommentarer:

A House With A View sa...

Det är ju strålande, går alltid att lite på att få bra info av dig Sanna :)) Verkligen intressant läsning!!

Och vilka fina kakor!!!!! Har inte sett något liknande! Har du gjort dem eller är det bilder lånade från nätet?? Skulle kunna gissa (med tanke på kompetens inom bak-konsten) att det är du som gjort dem, heeeelt fantastiska!!!

Kraaaaaaaaaaaaaaaam aka

Gugis Pärlor sa...

Wow... vilka fina kakor nationaldagen till ära! Glada färger och för mig symboliserar de sommar!! Ha en fin nationaldag!

Kram Gugi

Celestial Charms sa...

Love the heart cookies. So very cute!
Maureen