I´d give up chocolate - but I´m no quitter ;)
Stop. Take a Moment. Breathe.
more Quotes

13 juli 2010

Från mitt köksfönster


... ser jag en stor vid grön buske.

För ett par år sedan tyckte jag den såg så risig ut så vi klippte ner den ganska rejält. Sen dess har den inte blommat... förrän i år. Nu är den överfull av vita blommor. Det är bara ett problem...

Vad heter den?

Jag gissar på jasmin men jag är inte säker.Hur har ni det i hettan? Står ni ut?

För min del är det fööör varmt! Svetten rinner och kläderna klibbar. Vad är härligt med det?? De senaste dagarna har det varit nästintill vindstilla och runt 32 grader i skuggan *urk* Man känner inte skillnad på ute och inne längre. Som tur är har vi det svalt i sovrummet! Jag är mycket tacksam över att sambon stod på sig och ville ta vara på kylan som kommer från bergvärmen som vi installerade för några år sedan. Vet inte de tekniska detaljerna kring det, mer än att det är svalt och skönt att sova på nätterna!!


Så nu har ungarna flyttat in och fått sova med madrasser på golvet i några nätter och vi har även flyttat in kaninen så han inte ska få värmeslag.


Det börjar likna en campingplats... I morse sa sambon: "jaha klockan är tio och det är 32 grader ute så.... ser ut som vi får stanna här (i sovrummet) och spela monopol resten av dan!"

STÖN! från mig och JAAA! ljöd ungarna...

(hatar monopol...;))


Här ser ni min allra bästa vän.

Nä, inte datorn - utan fläkten ;)

Det är han och jag nu. Min trofaste vän. Gör mig aldrig besviken. Följer mig vart jag än går och ställer upp i alla lägen hihi!


Ha det gott!


Posted by Picasa

4 kommentarer:

Gugi sa...

Hej!

Jag skulle också ha gissat på en jasminbuske. Lyckosamt att ni kan ta tillvara bergvärme (eller kyla) Idag har vi haft tropisk hetta och det är som sagt oliiidligt. Det enda som ger svalka är att åka med bilen och ha luftkonditioneringen på fullt. Smärre chock sedan då man stiger ur bilen ;O) Vi har funderat på att installera luftvärmepump i hemmet och på så vis få luftkonditionering hemma sommartid.

Sköt om fläkten och ha det bra!

Kram Gugi

A House With A View sa...

Hihi vilket roligt inlägg :) Men vad skönt att det är kyligare i sovrummet, hemma här går det knappt att sova!! Tur att det gick att ta till vara på kylan från bergvärmen! Jättefin buske, jag tror det är jasmin, luktar blommorna fantastiskt gott??

Mysigt med lite camping i hemmet, men kanske skönt att få tillbaka ordningen sedan :)

Kramizar från aka

Anonym sa...

Hejsan.

Det är en jasminbuske. Jag kan säga som så att dt luktar som smutron smakar.

Kram

Trädgårdsmakare Hillevissan sa...

Hihi! Mycket inspirerande läsning;-)

Busken är en "schermsin", ofta uttalad som "jasmin" (vilket är en helt annan buske/träd).

Hälsningar frk Messerschmitt:-)