I´d give up chocolate - but I´m no quitter ;)
Stop. Take a Moment. Breathe.
more Quotes

24 juli 2010

Veranda - räcke och tak


Hejsan!

En gråmulen kall dag har vi idag. Det stoppar såklart inte snickarn i sin framfart. Här går maskinerna varma och det spikas från morgon till kväll.

Allt tar sin tid.
Ett gediget arbete har ägt rum de senaste veckorna. Staketet är nu på plats, hela vägen runt och överkanten på räcket är ditsatt. En del är grundmålat men det är mycket målning kvar. Jag vet inte om ni ser alla detaljer... men varje spår och urfräsning har snickarn gjort själv. Bara det kräver sin man!


 


Som åskådare följer jag varje framsteg med stor förundran. Det är roligt att se verandan växa fram och ta form. Allt blir så snyggt och precis som vi vill att det ska se ut.


Tålamod. Precision. Noggrannhet. Prövande. Tid. Energi. Blod (!) Svett. Tårar (?) är bara några ord som kommer i åtanke efter att ha bevittnat arbetet under dessa intensiva veckor. Kanske snickarn har några fler (mindre väl valda ord)  på lager..? ;)


 


Just nu står innertaket på tur. Med lite hjälp av dottern ska det nog snart vara på plats. Hon hjälper gärna sin pappa med diverse saker och är jätteduktig. En riktig liten hjälpreda, perfekt att ha till hands ;)
Tror jag ska vispa ihop en kaka till kaffet. Det är de väl förtjänta av tycker jag.


Trevlig helg!


Posted by Picasa

6 kommentarer:

A House With A View sa...

Herregud vad snyggt!!! Vilken rymd och såå fräscht! Vackert med profileringen på stolparna också, ser gammaldags och gediget ut. Oj vad ni måste vara nöjda, framför allt mannen som åstadkommit det själv (eller så kanske det är du förstås som väntar så ihärdigt på resultatet, hihi). Gissar att kakan smakade extra bra idag :)

Lördagskramizar aka

Tant Åsa sa...

Jättefint!!!!! Kan man hyra din "snickare" han verkar inte ha tummen mitt i handen. Åsa :-)

Morse Farm sa...

Jisses, så fint. Vad duktig han är din make. Så roligt och något ni kan vara så stolta över. Kul att se det växa fram.

Gott med hallon! Bär är så gott!

Jo, vi har kollibrier här hos oss. Dessa små fåglar som står stilla i luften. Vi har fågel matare med nektar i till dem. De är så otroligt söta. Har inte fått nåt bra foto än på dem.
Ha en skön sommar.
Kram Bodil.

Gugi sa...

Njut av en god kaka... Det är ni alla värda! Vilket fint arbete med verandan! Där blir det sköna stunder senare ;O)

Kram Gugi

Helena sa...

Guuud vilken läcker träaltan! Kan inte låta bli att höra gnisslet av en gungstol à la amerikanska södern... kan det vara nå't månne? ;-) Skämt åtsido så blir det verklgien URSNYGGT! En eloge till snickar'n, alla hjälpredor, och inte minst till bakerskan som ser till att det fylls på med energi... ;-D

Varma hälsningar, Helena, The Swenglish Home

Trädgårdsmakare Hillevissan sa...

Hej Sanna!

Men oiiihhhhh!! hur snyggt som helst blir det ju:-))
Vilket team ni är, det är bara att gratulera till så gott arbete!
JAg ser att ni bygger runt de smalare pelarna så jag förstår att det är ett pill-tänka-analysera-läget jobb...

Ha det gott i solen.
Hillevi.
PS igår plockade jag 2 kg hallooooon, underbart!