I´d give up chocolate - but I´m no quitter ;)
Stop. Take a Moment. Breathe.
more Quotes

15 juli 2010

Staket - Verandan


Hej på er!

Måste börja med att uttrycka min stora stora lättnad över att det har blivit SVALARE! Äntligen går det att andas igen :) Vi hade en stor urladdning med blixt och dunder i tisdags kväll följt av massor av välbehövligt regn. Det är fortfarande soligt och varmt men luften är mycket lättare. Skönt!
Nu händer det grejer på verandan :)

Snickarn (sambon) har haft fullt upp med utsågning och fräsning av stolparna som ska kläs in. Det är ett tidskrävande arbete att mäta och fräsa varje sida och passa in så de sitter perfekt mot varandra. Men nu tror jag han har "fått till det" och varje sektion går fortare och fortare att sätta ihop.
Snickarn har slitit hårt i värmen. Många liter vatten har det klunkats (och en och annan öl har väl också slunkit ner). Vi har full sol in på tomten och mot verandan från förmiddag till sen kväll. Låter ju underbart - men kanske inte så skönt när man ska jobba mitt i solgasset.
Spjälorna och övriga delar till staketet förbereddes i vintras. Nu har vi nästan staket runt hela verandan. Men det är inte klart än! Många detaljer kvar och innertaket är inte ditsatt. Lite material saknas också så just nu har snickarn och dottern åkt till byggvaruhuset för att skaffa mer.


Fortsättning följer...


Om ni är nyfikna på våra projekt kan ni klicka HÄR och få en sammanställning.


Posted by Picasa

6 kommentarer:

Trädgårdsmakare Hillevissan sa...

Hej igen,
som svar på dofterna på schersminen.. så finns det både doftlösa, respektive de sorter som doftar smultron:-) Såja, nu tror jag inte jag kan mycket mer om just schersmin - vilket väl är tur;-)

Snygg verandan blir, fina mönster i stolparna!

Ha det gott!
Hillevi

A House With A View sa...

Men oj vad himla snyggt OCH FRÄSCHT!! Wow! Vilken skillnad det måste vara att få så fina spjälor som ramar in verandan!! Jättenyfiken att se fortsättningen så klart! Hälsa maken att han gjort ett STRÅLANDE jobb :) Så snyggt också med blått i zinkhinken!

Kramizar aka

Annelie sa...

Åhhh, så fint så fint. Jag gillar, Sanna!
Så härligt att lyssna till Ledin. Det är min favvo sommarlåt. Ryyyyyyyser,
Tror nog att fåglarna bara sitter och spanar och planerar något riktigt otyg. Skrattade lite åt din kommentar.

Kramar

Morse Farm sa...

Herre jisses, vilka projekt.
Så himla fint det blir, du måste vara så överlycklig.
Veranda och uteplats. Vad fint det blir, jättespännande ju!!!!
Får man komma på middag eller? haha
Tack för alla dina kommentarer.
Stor kram från Bodil.

Gugi sa...

Wow! Duktig snickare du har! Tur är väl det att värmen ger litet vika så att jobbarna ute orkar med... Väntar med spänning på hur resultatet blir när det är färdigt. Lavendeln gör sig fint i zinkkrukan!

Ha en mysig kväll!

Kram Gugi

Helena sa...

Snyyyyggt! Riktigt snyggt blir det och nu blir jag sugen på en träveranda à la amerikanska södern. Sambon muttrar att det blir det inte tal om, det passar inte aaaaalls på engelska stenhus. Hm, kanske han har en poäng, men ändååååå!

Kram och tack för härliga uppmuntransord inför åldrandet... ;-D
Kram, Helena, The Swenglish Home